El 'Sapiosexual' o seductor intel·lectual

Els científics expliquen aquest fenomen com la moda de buscar parelles amb talent per aconseguir l'èxit

{sapiosexual}

{sapiosexual}

1
Es llegeix en minuts
JOAN B. GALÍ / BARCELONA

'Sapiosexual' (del llatí 'sapiens' --savi--) és un terme que està començant a triomfar en el llenguatge urbà. Aquesta nova paraula, lligada al món de la sexualitat i l'erotisme, defineix aquelles persones que busquen parella en funció de les seves facultats intel·lectuals, deixant de banda l'aspecte estrictament físic. 

Notícies relacionades

El ritual de seducció aquí evoluciona d'una manera molt diferent de la tradicional. Lluir una cintura que deixa sense respiració o uns bíceps ben definits a la discoteca no serveix per a aquesta mena de persones. El 'sapiosexual' vol ser sorprès per la dialèctica de la futura parella, pretén defugir els tòpics per endinsar-se en temes que resultin innovadors i enriquidors. Art, filosofia, literatura o fisica serien exemples de les temàtiques que més els agraden. Aquests estímuls, exclusivament mentals, acaben per traduir-se en el seu cos en una forma d'excitació tal com la coneixem. Segons s'ha pogut demostrar, hi ha un nombre més elevat de dones que d'homes buscant intel·lectuals. 

El fenomen no es limita tan sols a una 'moda', hi ha estudis científics vinculats amb la sexologia i la psicologia que hi donen fonament: en la seva forma més primitiva, la dona buscava un home de constitució forta, ja que li donava seguretat. Per la seva banda, l'home estava interessat en dones resistents que poguessin donar a llum. En l'actualitat, tenir un cos atlètic o resistent cada vegada està menys lligat a la supervivència. En aquest nou paradigma qui més possibilitats té d'aconseguir l'èxit és l'individu intel·ligent, capaç de sortir-se'n i mantenir una estabilitat econòmica

Temes:

Sexe