Incitació a l’odi

La policia alemanya investiga Roger Waters per una indumentària d’estil nazi

  • En unes imatges difoses en xarxes socials s’hi pot veure Waters vestit amb un abric negre i braçalets vermells

La policia alemanya investiga Roger Waters per una indumentària d’estil nazi

FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

La policia de Berlín ha anunciat aquest divendres que està investigant el cofundador del grup Pink Floyd, Roger Waters, per incitació a l’odi després de portar una indumentària d’estil nazi en un concert a la capital alemanya.

«Estem investigant unes sospites d’incitació a l’odi, perquè la roba lluïda en escena és susceptible d’exaltar o justificar el règim nacionalsocialista i alterar l’ordre públic», ha indicat a AFP un portaveu de la policia berlinesa, Martin Halweg.

«La roba s’assembla a la d’un oficial de les SS», ha afegit Halweg.

En unes imatges difoses en xarxes socials s’hi pot veure Waters vestit amb un abric negre i braçalets vermells, en un concert ofert el 17 de maig a la sala Mercedes-Benz Arena de Berlín.

Mitjans alemanys i israelians també indiquen que durant el concert es van veure inscripcions en lletres vermelles sobre una pantalla amb els noms d’Anna Frank i de Shireen Abu Akleh, la periodista palestinonord-americana del canal Al-Jazeera morta en una operació israeliana el maig del 2022.

«Estem investigant i un cop acabi el procediment, el transmetrem al ministeri públic per a una última avaluació jurídica», ha precisat el portaveu de la policia, que ha puntualitzat que serà la fiscalia qui decideixi si persegueix o no el cantant britànic, de 79 anys.

El concert ha suscitat fortes crítiques a Israel.

La cancelleria israeliana va retreure dimecres a Waters «haver embrutat la memòria d’Anna Frank i de sis milions de jueus assassinats durant l’Holocaust».

«Waters vol comparar Israel amb els nazis», i és «un dels detractors principals dels jueus de la nostra època», ha afegit a Twitter l’ambaixador israelià davant l’ONU, Danny Danon.

Notícies relacionades

Waters és un conegut activista propalestí, que en els seus concerts ha tret a escena un porc inflable amb l’estrella de David, i que ha recolzat accions de boicot a productes israelians.

Per la seva banda, les autoritats de Frankfurt han cancel·lat un concert del músic britànic el 28 de maig, però la decisió ha sigut anul·lada per un tribunal administratiu en nom de la llibertat d’expressió.

Temes:

Nazisme