Lluita ecologista

Coldplay convida ecologistes als seus concerts: «És un regal del cel»

La banda ha ofert a Ecologistes en Acció muntar un estand a Barcelona perquè difonguin la seva tasca

  • Coldplay, màgia i eufòria col·lectiva a l’Estadi Olímpic

  • Coldplay | La gira més sostenible de la història

Coldplay convida ecologistes als seus concerts: «És un regal del cel»

RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

«Quan van sortir les entrades, vaig veure els preus i ni m’ho vaig plantejar, ¡això és un regal del cel!», exclama Dídac Navarro. És un ambientòleg de 27 anys, activista d’Ecologistes en Acció. Coldplay ha convidat l’associació a tots els seus concerts a Barcelona, no només per disfrutar de l’espectacle, sinó per difondre la seva missió.

Ja fa temps que el grup anglès s’ha mostrat favorable a l’ecologisme en defensa del planeta. Per això en els seus concerts solen contactar amb entitats de la zona per promocionar-les i donar-les a conèixer. «Ho fan a través de l’organització Global Citizen. Ells ens van contactar i ens van oferir muntar una carpa a l’esplanada del Sant Jordi, a prop de l’Estadi Olímpic, per explicar el nostre projecte», detalla Jaume Grau, membre d’Ecologistes. Des d’aquest dimecres, primer dia de concert, fins diumenge, la plataforma està donant a conèixer la seva activitat.

De fet, comprant entrades per als concerts de la banda, col·labores amb plataformes com Sea Shepherd o The Ocean Clean Up. El confeti que utilitzen és biodegradable.

A Ecologistes en Acció estan encantats amb l’oportunitat que els dona Coldplay: «Estem explicant el que fem i donem informació a la gent a través de codis QR. És realment una ocasió impressionant per a nosaltres. Aquesta acció té molta projecció».

A Navarro sempre li ha agradat la música del grup de Chris Martin: «Des de tota la vida, és banda sonora de molts moments». No s’imaginava trobant-se muntant una carpa a uns metres del recinte del concert.

I encara menys, obtenir una entrada. Les seves cançons favorites són ‘Adventure’ o ‘Lifetime’, dos temes que ara escoltarà recordant la seva militància ecologista.

«Parlarem de l’emergència climàtica però amb una narrativa propositiva»

Notícies relacionades

«Parlarem de l’emergència climàtica però amb una narrativa propositiva, també del decreixement global», assegura Grau. Global Citizen els ha escollit perquè la seva filosofia coincideix amb els plantejaments de la banda. No obstant, no els deixen repartir pamflets físics ni demanar diners. «Em sembla raonable, ens limitarem a comunicar la nostra tasca», accepta Navarro.

D’un dia per l’altre, a Ecologistes en Acció li ha sortit feina extra. Cada tarda de concert de Coldplay muntaran la seva carpa i disfrutaran de la música a Montjuïc.