Parlen els experts

No està demostrat que la llum blava de les pantalles danyi els ulls

Els oftalmòlegs afirmen que tampoc està clar el benefici dels filtres blaus en la prevenció de danys oculars

30561569 59

30561569 59 / FERRAN_SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Societat Espanyola d’Oftalmologia (SEU), que ha reunit a Granada més de 2.000 especialistes en el seu 94è congrés nacional, ha advertit que l’evidència científica actual no demostra que la llum blava que emeten diferents pantalles de visualització danyin l’ull.

Després de l’anàlisi de la literatura científica existent sobre aquest assumpte, aquesta societat professional ha indicat que tampoc està demostrat, per tant, el benefici delsfiltres blaus en la prevenció de danys oculars per aquesta radiació lluminosa.

La SEU recorda que no hi ha cap estudi fet en humans necessari abans de poder emetre una recomanació definitiva sobre el suposat mal de la llum blava emesa per les pantalles de visualització.

Necessitat d’estudis

Aquests estudis, ha informat la societat, s’han de dur a terme en humans i sota unes condicions d’ús reals i no ‘in vitro’ o en animals d’experimentació sotmetent-los a llums blaus de gran intensitat.

Notícies relacionades

Tot i que per a la Societat Espanyola d’Oftalmologia sembla “raonable” la necessitat de fer aquestes investigacions per establir les mesures de salut poblacionals, ha insistit que actualment no es pot recomanar l’ús de pantalles de protecció de llum blava per evitar un mal no demostrat en condicions reals i en humans per aquests dispositius.

Més de 2.000 experts en Oftalmologia s’han reunit per debatre sobre els avenços d’aquesta i altres matèries a Granada en el congrés de la seva societat i han analitzat els progressos de la medicina regenerativa per ampliar les possibilitats terapèutiques per resoldre patologies oculars.