MeToo a la universitat

Denunciat un professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna per assetjament sexual

La universitat va sancionar el setembre passat el docent amb tres mesos de suspensió d’ocupació i sou

  • MeToo a la universitat: 25 professores i investigadores trenquen el silenci

  • El MeToo pren a la universitat

Denunciat un professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna per assetjament sexual
2
Es llegeix en minuts
ACN

Un professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, adscrita a la Universitat Ramon Llull, va ser denunciat per assetjament sexual per una alumna el setembre passat, segons ha avançat ‘El Principal’ i ha pogut confirmar l’ACN. El degà de la facultat, Josep Lluís Micó, ha explicat que hi va haver una denúncia d’aquest tipus, però no ha donat detalls ni de denunciant ni de denunciat. Sí que ha apuntat que la denúncia va comportar l’obertura d’un expedient que va concloure que calia sancionar el denunciat, sanció que tampoc va voler confirmar si va ser per assetjament sexual. La universitat va sancionar el docent amb tres mesos de suspensió d’ocupació i sou.

Ja complerta la sanció, aquest professor torna a exercir, tot i que ara els alumnes recopilen noves acusacions contra ell. La universitat ha avançat que si hi ha noves denúncies s’obrirà una nova investigació.

En un comunicat, la Universitat Ramon Llull ha especificat que el setembre del 2022 la mediadora per vetllar pel compliment del protocol contra l’assetjament a Blanquerna va rebre una denúncia d’una persona de la facultat contra un docent. Una vegada va ser degudament estudiada, es va iniciar una instrucció per part d’una comissió que la va desenvolupar «amb totes les garanties».

Es va elaborar un expedient en el marc del qual es va recopilar tot el material possible entorn del cas, incloent-hi testimonis. Finalment, es va concloure que s’havia comès una infracció perquè la persona acusada havia «incomplert el règim disciplinari de Blanquerna». Així, es va procedir a imposar una sanció al professor, que ja ha complert. La denunciant va estar en tot moment acompanyada per un advocat extern a la institució que defensava els seus interessos, i que també va ser present en el moment de comunicar-li el resultat de l’expedient, segons ha relatat Micó.

El centre universitari ha assegurat que es manté atent a qualsevol novetat respecte a això, «amb la voluntat explícita que la convivència a la Facultat tingui la màxima qualitat possible». En aquest sentit, han explicat que la mediadora i el degà es van reunir aquest dilluns passat amb una nova representació dels delegats del centre i tornaran a fer-ho per resoldre els dubtes que apareguin.

Preguntat per si hi ha hagut noves denúncies entorn del docent, el degà ha indicat que per ara no en tenen cap sobre la taula, però ha explicat que hi ha alumnes que estan recopilant noves informacions sobre altres possibles casos.

Notícies relacionades

En aquest sentit ha anunciat que aquest dimecres està prevista una reunió amb delegats en què és possible que se’ls facin arribar les noves acusacions. D’allà podria derivar-se un nou expedient.

Els estudiants han convocat una protesta el pròxim 16 de maig davant les portes de la facultat per la gestió del cas per part de la universitat i per exigir que el centre sigui segur per als estudiants. Quan es va fer pública la sanció, els estudiants «no van protestar», però ara «no sabem per quina raó, sembla que la consideren insuficient», han indicat respecte a això des de la universitat.