Cooperació

El 72% dels catalans recolzen que els ajuntaments acullin refugiats

Dos de cada tres enquestats estan d’acord que es destinin recursos a països amb dificultats, segons el Fons de Cooperació al Desenvolupament

  • Els refugiats ucraïnesos que se’n van d’Espanya: «Amb aquests sous i aquests preus, és impossible viure»

  • Més de 5,6 milions de refugiats han sortit d’Ucraïna des de l’inici de la guerra

lainz37351041 barcelona   barcelones    18 02 2017     sociedad    manifes170218231016

lainz37351041 barcelona barcelones 18 02 2017 sociedad manifes170218231016 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
ACN

Dos de cada tres catalans estan d’acord en què els seus ajuntaments dediquin una part dels recursos a la cooperació al desenvolupament, també en un context de crisi econòmica com l’actual. Així ho recull l’última enquesta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, presentada aquest dijous, que també assenyala que més de la meitat de la població enquestada considera que cal augmentar els recursos a la cooperació fins a arribar al 0,7% el 2030, l’objectiu fixat pel Govern.

L’informe també mostra que el 68% de la ciutadania està d’acord en obrir vies legals i segures a la població refugiada d’altres països, mentre que el 72% veu amb bons ulls que el seu consistori aculli població refugiada.

També en relació amb la població refugiada, els resultats assenyalen que més de la meitat dels enquestats (55%) considera que el Govern hauria d’acollir les persones refugiades forçades a migrar.

Desigualtat i pobresa

De les conclusions de l’enquesta es desprèn també que els catalans veuen la guerra a Ucraïna i altres conflictes armats com els principals problemes mundials, seguit de la crisi econòmica i energètica, i la pobresa i desigualtats.

Notícies relacionades

Així, la població de Catalunya també considera que el sistema econòmic internacional és la principal causa de la pobresa, i a més creuen que els afecta directament per l’arribada de persones forçades a migrar.

Quant a l’impacte de la pobresa i la vulneració de drets humans, un 55% de les persones enquestades considera que aquesta afectació és desigual entre homes i dones, mentre que un 39% considera que la pobresa i la vulneració de drets humans afecta a tots per igual, independentment del seu gènere.