A l’Audiència de Barcelona

L’acusat del doble assassinat d’Esplugues no mostrava símptomes de trastorn

El psiquiatre que el va tractar la nit dels fets manté que es trobava «conscient i orientat»

  • L’acusat de matar la seva dona i la seva filla a Esplugues s’escuda que «va perdre la raó»

  • Demanen presó permanent revisable a l’acusat de matar la seva ex i la seva filla a Esplugues

L’acusat del doble assassinat d’Esplugues no mostrava símptomes de trastorn
2
Es llegeix en minuts
EFE

L’acusat de matar la seva exparella i la seva filla de 3 anys a Esplugues el 2020no mostrava símptomes de trastorn mental hores després dels fets, segons ha afirmat en el judici el psiquiatre que el va explorar, malgrat que ell s’escuda en un trastorn esquizofrènic per explicar els seus actes aquella nit.

La segona sessió del judici del doble assassinat d’Esplugues, ocorregut la nit de Reis del 2020, ha servit per sentir els testimonis de companyes de feina de la víctima a qui aquesta va explicar l’assetjament que havia patit per part de l’acusat, Rubén Darío Cabezas, així com el del psiquiatre que la va atendre la mateixa nit dels fets.

L’acusat, després de cometre els assassinats, tal com ell mateix va confessar en la seva declaració de divendres, va trucar a la policia, per la qual cosa va ser detingut pels Mossos d’Esquadra al cap de poca estona i aquests el van portar a l’hospital perquè s’havia autolesionat amb un ganivet al canell i al coll.

Llenguatge fluid

El metge psiquiatre que va atendre l’acusat aquella nit ha afirmat que se li va donar l’alta psiquiàtrica perquè «no presentava símptomes que patís una malaltia mental». «Estava conscient, orientat i el seu llenguatge era fluid. Tampoc sentia veus», ha afegit l’especialista davant el jurat.

La seva versió contrasta amb la versió dels fets que va donar el mateix acusat en la seva declaració de divendres, quan, si bé va reconèixer haver matat la seva exparella i la seva filla, va afegir que abans de fer-ho havia caigut en un estat de son, que no recordava res del que havia fet i que es va tractar d’un brot d’esquizofrènia.

Mòbil clonat

Per la seva banda, dues companyes de feina i amigues de la dona assassinada han afirmat en les seves declaracions com a testimonis que l’acusat va clonar el telèfon mòbil de la víctima per espiar els seus missatges de WhatsApp.

Les dues amigues, que eren companyes de la víctima a la Clínica Teknon de Barcelona, on les tres treballaven com a administratives, han relatat que després que la dona trenqués la seva relació amb l’acusat, aquest va començar a tenir comportaments d’assetjament com seguir-la en alguna ocasió pel carrer o espiar-li el telèfon mòbil.

Espiar de matinada

Les testimonis han situat aquests comportaments a partir de l’agost del 2019, mig any abans de l’assassinat, quan la víctima va transmetre a la seva parella que donava la seva relació per acabada.

Notícies relacionades

Segons una d’elles, la víctima li va explicar que Cabezas va recórrer a un amic seu que vivia a Manchester per ‘piratejar’ i clonar el mòbil d’ella. La víctima, que ja sospitava que ell hagués fet alguna cosa al seu mòbil perquè el dispositiu «li feia coses rares», va confirmar les seves sospites un dia en què va obrir l’ordinador de Cabezas i va trobar al dispositiu l’aplicació WhatsApp oberta amb tots els missatges i converses que ella mantenia.

Segons han afirmat les testimonis, l’acusat també accedia al mòbil de la víctima de matinada, al pis on convivien malgrat la separació, i quan ella li recriminava aquest comportament «ell li demanava perdó». A través d’aquest espionatge, l’acusat es va assabentar que la víctima havia començat una relació amb un altre noi.