Mobilitat

Els Mossos intensificaran a partir de dissabte els controls de trànsit a motoristes

Durant el pont es realitzaran 153 controls a tot Catalunya per conscienciar conductors i prevenir accidents

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit (SCT), intensificarà a partir d’aquest dissabte els controls dirigits als motoristes. L’objectiu és establir una acció preventiva per conscienciar i dissuadir de conductes de risc a fi de reduir els accidents entre usuaris de motocicletes. En els controls, els anomenats PREMOT, es desplegaran radars mòbil i ‘online’, i també hi haurà un patrullatge de paisà per detectar infraccions en zones amb més concentració d’accidents de moto. Durant els pròxims tres dies –29 i 30 d’abril i 1 de maig– s’han planificat 153 controls amb la participació de 504 agents.

A més, la presència policial a la xarxa viària es veurà reforçada amb les tasques de vigilància i control que portarà a terme el SCT amb un helicòpter.

Per tot Catalunya

El desplegament de més controls, que s’estendran per tot Catalunya, es farà coincidint amb l’augment de motoristes que aprofiten el bon temps primaveral per realitzar sortides per carretera, especialment durant els caps de setmana.

El dispositiu, en el qual participen totes les àrees regionals de Trànsit, va començar el cap de setmana i s’allargarà de forma intensiva en els pròxims tres, si bé també es reforçaran els controls en dies feiners.

Durant el cap de setmana passat, es van portar a terme 110 controls, en els quals es van aturar més de 750 motos i es van denunciar 134 infraccions, entre les quals destaquen 24 denúncies per avançament indegut.

12 motoristes morts

Notícies relacionades

Segons dades del SCT, 12 motoristes han mort a les carreteres catalanes des de principis d’any, sis d’ells durant el març i quatre aquest mes d’abril.

Trànsit destaca que, més enllà dels controls a motoristes, és «bàsica» la conscienciació dels conductors de la resta de vehicles, especialment dels turismes, que sovint poden realitzar alguna maniobra que pot posar en perill la vida del motorista.