Meteorologia

Arriba un altre episodi de calor de 30 graus a Espanya: els llocs afectats

  • A partir de divendres les temperatures tornaran a pujar i l’ambient de nou serà càlid i sec, amb més de 30 graus centígrads al sud de la Península

Arriba un altre episodi de calor de 30 graus a Espanya: els llocs afectats

Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’una Setmana Santa amb temperatures molt superiors al que és habitual, amb els termòmetres marcant els 30 graus a nombrosos punts del sud i l’est peninsular, arriba un altre episodi de xafogor en el qual s’imposarà la calor seca, i aquestes seran les zones on els termòmetres més es dispararan, segons avança eltiempo.es.

El temps estiuenc, sense pluges i amb calor de juny, que ha marcat la Setmana Santa i els primers dies d’aquesta setmana, acabarà aquest dimecres, quan arribaran precipitacions i les temperatures tornaran als seus valors normals per a l’època, tot i que aquesta ‘normalitat’ serà efímera, ja que divendres el mercuri tornarà a pujar fins a valors càlids respecte a la climatologia i les precipitacions cessaran, segons espera l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El portaveu de l’Aemet, Rubén del Campo, espera un dimarts amb temps similar al dels dies previs i confia que dimecres passi un front que deixarà pluges al terç nord i un descens acusat de les temperatures arreu del país, que «transitòriament tornarà a valors tèrmics més propis d’aquesta època de l’any».

No obstant, preveu que a partir de divendres les temperatures tornin a pujar i l’ambient de nou serà càlid i sec, amb més de 30 graus centígrads (ºC) al sud de la Península i sense gairebé precipitacions.

Dimecres s’espera que baixin les temperatures a gairebé totes les zones tot i que a la Regió de Múrcia, al País Valencià, a la costa de Catalunya i, fins i tot, a les Balears les temperatures pujaran.

De manera local les temperatures podran pujar molt en aquesta jornada, per exemple, a València. Podria ser un ascens extraordinari de més de 10 graus d’un dia a l’altre. Després de molts dies d’ambient suau podrien superar els 30 graus amb ponent. També a Múrcia podria ser una jornada molt calorosa amb els termòmetres rondant els 34 ºC.

Dijous, dia 13, les temperatures podran baixar a l’est del país i ja l’ambient serà més suau a tot el territori.

Notícies relacionades

Després de la descàrrega d’aire fred de mitjans de setmana, les temperatures tornaran a pujar a partir de divendres, 14 d’abril; serà, a més, un ascens tèrmic bastant fort, de 6-8 ºC d’un dia a l’altre en algunes zones de l’interior.

Durant el cap de setmana les temperatures podrien continuar en ascens i el diumenge 16 podria ser el dia més càlid de tota la setmana. Podrem ser a prop dels 35 ºC a la vall del Guadalquivir, que és on previsiblement es donaran les temperatures més altes. Per tant, pot ser un cap de setmana de calor extrema per a la data, ja que només estem a mitjans d’abril.