Immigració

Prop de 400 immigrants irregulars entren a Espanya en dos dies

Segons les dades publicades pel Ministeri espanyol de l’Interior a primers d’abril, 4.287 persones van entrar irregularment a Espanya des que va començar l’any

Prop de 400 immigrants irregulars entren a Espanya en dos dies
1
Es llegeix en minuts

Prop de 400 immigrants irregulars van arribar a Espanya per mar entre dissabte i diumenge, la major part a l’illa atlàntica de Lanzarote (161), a més de Motril (93) i Almeria (73), al mar Mediterrani.

El servei de Salvament Marítim va efectuar una triple intervenció de socors en les proximitats de les illes Canàries (Atlàntic) entre dissabte a la nit i les primeres hores de diumenge per rescatar 141 homes adults, dues dones i dos nens, procedents del continent africà.

A més, diumenge va auxiliar una embarcació precària (pastera) amb 16 persones d’origen magribí, 15 homes i una dona, que mirava d’arribar a Lanzarote.

A la regió d’Andalusia (sud) van ser rescatats 166 immigrants, que van ser portats als ports de Motril i Almeria. En el primer cas, van ser 93 homes magribins que viatjaven en dos pesquers de mida petita.

A més, els Equips de Resposta Immediata davant Emergències (ERIE) de la Creu Roja d’Almeria van ser activats en dues ocasions per prestar assistència humanitària a 73 immigrants.

Equips de salvament i seguretat van localitzar diumenge a la costa murciana de Cartagena (sud-est) i a terra 50 migrants que miraven d’entrar a Espanya, segons fonts de les operacions de rescat.

I a les illes mediterrànies de les Balears, va ser interceptada aquest dilluns una pastera amb 12 persones d’origen magribí.

Notícies relacionades

En les últimes hores, dos immigrants del Sudan van aconseguir entrar a Espanya saltant la doble tanca de la ciutat espanyola nord-africana de Ceuta, fronterera del Marroc, van informar fonts policials.

Segons les dades publicades pel Ministeri espanyol de l’Interior a primers d’abril, 4.287 persones van entrar irregularment a Espanya des que va començar l’any, un 50,9% menys que en el mateix període del 2022.