Òbit Obituari Informa de la defunció d'un individu, proporcionant un relat imparcial de la vida, controvèrsies i èxits de la persona.

Mor Ricard Julià, impulsor del Carnet Jove

La Federació d’Ateneus de Catalunya lamenta la mort del seu tresorer als 69 anys a causa d’un càncer

Mor Ricard Julià, impulsor del Carnet Jove
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ricard Julià, impulsor del Carnet Jove i una persona molt vinculada a l’associacionisme i la cultura i el primer president del Consell Nacional de la Joventut, ha mort als 69 anys a causa d’un càncer. La Federació d’Ateneus de Catalunya ha lamentat en un comunicat la mort del seu tresorer, impulsor i referent del Centre i Teatre de Sarrià.

«Perdem un treballador incansable per l’associacionisme del país i un gran amic», han manifestat des de la FAC com a mostra de condol en nom de tota la junta i dels 186 ateneus que representa. «Ricard, la teva forma de viure: tranquil, pausat i escoltant tothom, ha fet fàcil i enriquidor treballar al teu costat», ha afegit el president de la federació, Pep Morella.

Nascut a Barcelona el 1953 (Barcelona), Ricard Julià va treballar bona part de la seva vida en la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, en què va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat en gestió econòmica, de recursos humans i d’equipaments, promovent, entre altres iniciatives, la creació del Carnet Jove.

Notícies relacionades

De forma paral·lela, va estar sempre vinculat al món associatiu, la seva passió, començant ja des de molt jove com a membre del Moviment d’Escolta i Guia, que per ell va ser una part central de la seva vida associativa, arribant a secretari general dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, promotor de la Taula de Joves de Catalunya.

Al moviment ateneista va arribar per la seva vinculació amb els Lluïsos de Gràcia, del que sempre es va mantenir com a soci, i, més recentment, va col·laborar amb el Centre i Teatre de Sarrià.

Temes:

Obituaris