Des dels 16 fins als 19

Condemnat a 12 anys de presó per agredir sexualment la seva neboda a Lleida

L’acusat aprofitava els moments en què es quedava a soles amb la noia a casa dels seus pares per fer-li tocaments i obligar-la a mantenir relacions sexuals

Condemnat a 12 anys de presó per agredir sexualment la seva neboda a Lleida

Ramon Gabriel

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Audiència de Lleida ha condemnat a 12 anys de presó l’acusat d’agredir sexualment la seva neboda durant tres anys, des que aquesta tenia 16 anys fins als 19 anys.

La Sala ha considerat veraç el relat de la víctima, la credibilitat de la qual s’ha vist reforçada per altres testimonis, com el d’una amiga, el germà i les psicòlogues que la van tractar.

Segons ha quedat provat en el judici, l’acusat aprofitava els moments en què es quedava a soles amb la noia a casa dels seus pares a Lleida per fer-li tocaments i obligar-la a mantenir relacions sexuals.

A més de la condemna de presó, la sentència també li imposa una inhabilitació per a qualsevol feina que impliqui el contacte amb menors d’edat durant 18 anys, sis anys de llibertat vigilada, la prohibició de comunicar-se o acostar-se a la noia durant 13 anys i l’obligació d’indemnitzar-la amb 10.000 euros.

Confessió de la víctima

Els fets van passar entre el 2016 i el 2019 i van sortir a la llum uns mesos després de la mort dels pares de la víctima, que van passar en escàs marge de temps.

Durant una festa, la noia va consumir alcohol i drogues i va acabar a l’hospital. Ella mateixa va declarar en el judici i va corroborar una amiga que havia pres un còctel de drogues perquè volia morir, ja que el seu oncle havia estat abusant d’ella des que era petita.

La psicòloga de l’Equip d’Atenció a la Víctima (EATAV) va testificar que el relat de la noia era «creïble» i va afirmar que l’home es va aprofitar de la seva vulnerabilitat i situació familiar. El germà de la noia, l’únic de la família que la va creure, va afirmar que l’oncle va arruïnar les seves vides perquè era en qui confiaven.

Notícies relacionades

La Fiscalia va argumentar que l’acusat va començar fent tocaments i després va avançar cap a la violació. Per la seva banda, l’acusat va negar els fets i la defensa va sol·licitar l’absolució a l’assenyalar que existien contradiccions entre la declaració que la noia havia fet en la fase d’instrucció i el que havia dit en el judici.

Finalment, l’Audiència de Lleida va condemnar l’home per un delicte continuat d’agressió sexual amb penetració.