Salut

Madrid és la regió amb més esperança de vida de la UE amb 85,4 anys, gairebé dos anys més que a Catalunya

  • A Catalunya la mitjana de l’últim registre se situa en els 83,6 anys

Madrid és la regió amb més esperança de vida de la UE amb 85,4 anys, gairebé dos anys més que a Catalunya
1
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid lidera l’esperança de vida més alta de la Unió Europea (UE), amb 85,4 anys, segons l’últim informe d’Eurostat corresponent a l’any 2021. L’anàlisi de l’oficina estadística de la Comissió Europea destaca que Madrid és la regió que presenta les millors xifres, seguida de Navarra (84,8), davant la mitjana d’Espanya de 83,3 i de la UE, que es queda en 80,1. A Catalunya la mitjana de l’últim registre se situa en els 83,6 anys, una mica per sobre de la mitjana espanyola.

D’acord amb aquest indicador, les madrilenyes que neixin ara arribaran, de mitjana, als 88,2 anys, i els homes als 82,2. Segons destaca el Govern regional en una nota, aquests índexs de longevitat es deuen, entre altres factors, al menor impacte de les principals causes de mortalitat, pel fet de comptar amb les taxes més baixes de mort a Espanya degudes a tumors i a les malalties relacionades amb el sistema circulatori.

Així, la Comunitat de Madrid va presentar el 2021 les taxes de mortalitat més baixes per a les morts relacionades amb el sistema circulatori, amb 157,7 per cada 100.000 habitants, davant la mitjana nacional de 213,8. El mateix passa amb les defuncions associades a tumors, que van arribar a 191,8, mentre que en el conjunt estatal va ser de 221,7.

Notícies relacionades

Les malalties de l’aparell circulatori i els tumors són les causes de defunció més freqüents arreu del país i fins i tot ho van ser el 2020, primer any de la pandèmia per la covid-19. Respecte a les malalties cròniques, Madrid destaca igualment entre les comunitats amb menor càrrega d’aquestes patologies, amb un 35,9% d’afectats, mentre que a Espanya és del 38,1%.

A més, en aquest mateix període, un 73,5% de les persones de 16 i més anys a la regió declara no patir cap limitació en la seva activitat diària en els últims 6 mesos, davant el 72,1%, mitjana nacional. L’Indicador Multidimensional de Qualitat de Vida del 2021 contempla que un 19% de la població adulta a Madrid fuma diàriament, davant el 22,1% de la resta de comunitats autònomes, i un 28,5% dels madrilenys de 15 i més anys practica activitat física regular en el seu temps lliure, dos punts més que a Espanya (26,5%).