Cinc funcionaris de Brians 2, ferits per un intern que els ha atacat amb una fulla d’afaitar

Cinc funcionaris de Brians 2, ferits per un intern que els ha atacat amb una fulla d’afaitar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc funcionaris del centre penitenciari Brians 2 van resultar ferits aquest dissabte a la tarda per un intern que els va atacar amb una fulla d’afaitar, segons va avançar SER Catalunya i ‘El Caso’ i ha pogut confirmar l’ACN de fonts penitenciàries. L’incident es va produir quan es procedia a traslladar aquest pres, que compta amb antecedents per conductes violentes, al mòdul de sancionats després d’haver participat en un aldarull en el mòdul 2.

Els funcionaris el van immobilitzar al llit perquè estava molt alterat fins que es va calmar. En el moment de deslligar-lo, va treure una fulla d’afaitar que amagava entre les natges i va agredir els treballadors, que van patir talls i cops. Els funcionaris van haver de ser atesos per la mútua i es van seguir els protocols previstos per a aquest tipus d’agressions, segons les mateixes fonts penitenciàries.

Notícies relacionades

No és l’únic incident que es produeix al centre. De fet, el 21 de març els funcionaris van fer un tancament en senyal de protesta pel que consideren falta de resposta del Departament de Justícia de la Generalitat a les seves reclamacions per al tractament de les agressions que pateixen aquests treballadors públics intramurs.

En la tancament van participar representants de totes les centrals sindicals –ACAIP, CCOO, UGT, Intersindindical CSC, CSIF, Marea Blava i CATAC–. La mobilització se sumava a la feta a les portes de Brians per protestar pel que qualifiquen d’«augment de les agressions» a Catalunya.