Trànsit urbà

L’Hospitalet es planteja confiscar patinets elèctrics si hi ha mal ús

L’alcaldessa Núria Marín assegura que s’han convertit en un problema i que generen inseguretat entre la gent gran

L’Hospitalet es planteja confiscar patinets elèctrics si hi ha mal ús
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, es planteja confiscar patinets en cas de mal ús. El consistori es proposa obligar que tots aquests vehicles es matriculin i tinguin una assegurança de responsabilitat civil. Marín, en una entrevista a l’agència EFE, considera que la popularització d’aquests patinets s’ha convertit en un «problema real» que genera inseguretat al carrer, sobretot entre la gent gran.

¿Però un ajuntament pot confiscar un vehicle personal? Així ho proposa l’alcaldessa socialista. «Ho hem de regular. Hem d’obligar que els patinets tinguin una matrícula, una assegurança i que puguem confiscar-los si algú no en fa un ús adequat. Això avui no ho tenim, necessitem una llei per posar ordre en aquest aspecte», ha remarcat la també presidenta de la Diputació de Barcelona, que ha lamentat la falta de resposta per part de les administracions en aquest àmbit.

2.000 multes

«Preocupa la ciutadania, especialment la gent gran, que se senten insegurs quan surten de casa seva, a l’espai públic, i que veuen amb preocupació com un patinet els pot fer caure o generar-los una situació complicada».

Per Marín, la regulació per llei i la introducció de mesures com la matrícula, l’assegurança obligatòria i la possibilitat de retenir el patinet, ajudaria els municipis a tenir eines més eficients i eficaces per resoldre el problema.

«A la ciutat ho estem patint. Per molt que la Guàrdia Urbana hagi imposat 2.000 multes i sancions, no n’hi ha prou. Demanem que es legisli», ha afegit. Per això exigeix a administracions com la Generalitat que es posin les piles a l’hora de posar en marxa noves regulacions.

Notícies relacionades

També en l’àmbit de la seguretat, l’alcaldessa ha urgit el Govern de Pere Aragonès a combatre les ocupacions delinqüencials i mafioses i ha reclamat mesures «radicals i contundents» per resoldre aquest fenomen, que «genera una inseguretat molt gran a les comunitats i barris».

«No pot ser, alguna cosa no és normal quan el 50% de les ocupacions de tot Espanya estan concentrades a Catalunya. I d’aquest 50%, la gran majoria es produeixen a l’àrea metropolitana de Barcelona. Alguna cosa està fallant», ha remarcat.