Últim adeu

Emotiu comiat al geòleg Daniel Álvarez, un dels tres morts a la mina de Súria

La sala Montserrat de la funerària Àltima de Manresa s’ha omplert a vessar d’amics i companys

Emotiu comiat al geòleg Daniel Álvarez, un dels tres morts a la mina de Súria

Mireia Arso

2
Es llegeix en minuts

Familiars, companys i amics han dit l’últim adeu al geòleg Daniel Álvarez, de 31 anys, estudiant de màster a la UPC i una de les tres víctimes mortals de l’accident de dijous passat a la mina de Súria. La cerimònia es va celebrar aquest dissabte a la tarda a la sala Montserrat de la funerària Àltima, a Manresa, la ciutat on vivia el jove. La sala ha quedat petita per allotjar amics, companys d’universitat i treballadors de la mina. A dins s’han reunit més de 150 persones, assegudes i dretes, i a fora també hi havia un nombrós grup de persones.

Els familiars, en canvi, van haver de seguir la cerimònia des del país d’origen de Daniel Álvarez, Colòmbia. Residents a la ciutat de Medellín, els pares i la germana no van poder viatjar per assistir al funeral i en representació de la família, l’Elisabeth, cosina de Daniel Álvarez, va retransmetre tot l’acte per videoconferència a través del telèfon mòbil.

Ha sigut una cerimònia emotiva. El capellà ha destacat la bondat, la simpatia, la força i l’entusiasme de Daniel Álvarez per aprendre i saber més del que el fascinava: la geologia.

La seva cosina Elisabeth també ha dedicat unes paraules d’homenatge a Daniel Álvarez i ha lloat la seva personalitat i la seva manera de ser: «Era llum. Sempre tenia un sí per a tothom, mai un no. S’entregava al que feia i a les persones que estimava i apreciava». Visiblement emocionada, l’Elisabeth ha donat les gràcies als assistents, que han respost amb un llarg aplaudiment.

A banda de la cosina, una amiga i un amic de Daniel Álvarez han volgut expressar els seus sentiments destacant que «sempre el portarem al cor i el recordarem com una gran persona, alegre, somrient i amb ganes de lluitar per complir els seus somnis i les seves il·lusions».

Un cop acabada la cerimònia, des del carrer s’ha fet una ovació per a Daniel Álvarez i seguidament, la cosina ha sortit fora i ha donat les gràcies als miners i a la resta de persones que hi havia. També ha remarcat que «Daniel se n’ha anat fent el que li agradava fer, entrar a la mina».

Representació institucional

Els assistents han donat el condol a la cosina i els amics. Es pot destacar l’assistència a la cerimònia de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montserrat Barniol; el rector de la UPC, Daniel Crespo; el director de la UPC de Manresa, Pere Palà; el conseller delegat d’ICL, Patricio Chacana; el regidor de Ciutadans de Manresa i treballador d’ICL, Andrés Rojo; i professors del màster que cursava Daniel Álvarez.

Notícies relacionades

Ara, després del funeral, el cos de Daniel Álvarez serà incinerat i l’urna viatjarà fins a Colòmbia amb la seva cosina.

Dol oficial a Súria

El dol oficial es mantindrà durant tot el dissabte 11 de març. Nombroses entitats de la localitat han expressat el seu condol a través de les xarxes socials, i les colles de caramelles han suspès els assajos del cap de setmana. La parròquia de Sant Cristòfol ha anunciat que en la missa d’aquest dissabte a les 20.00 hores seran recordades les víctimes de l’accident.