Mobilitat

8 de març: Afectacions al trànsit i carrers tallats per la manifestació del Dia de la Dona a Barcelona

8 de març: Afectacions al trànsit i carrers tallats per la manifestació del Dia de la Dona a Barcelona

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La principal manifestació feminista, convocada per l’Assemblea 8-M, que recorrerà els carrers de Barcelona aquest 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a partir de les 18.30 hores, partirà des de la plaça d’Universitat, des d’on recorreran Gran Via, el passeig de Sant Joan, el passeig de Lluís Companys i arribaran a les portes del parc de la Ciutadella, on la marxa acabarà amb un acte final.

Entorn de les 16.30 hores, aproximadament, quedaran tallades al trànsit les següents vies: Ronda de la Universitat a la calçada de Llobregat, sentit Besòs de la Gran Vía de les Corts Catalanes (inclòs el lateral mar) i així mateix es tallarà el trànsit en els encreuaments dels carrers del Comte de Borrell, Comte d’Urgell, Villarroel, Casanova, Muntaner i Aribau.

Serveis mínims en el transport públic 

Els organitzadors han animat les dones a fer vaga i participar en la manifestació, per la qual cosa durant la celebració del 8-M, la xarxa de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) comptarà amb uns serveis mínims del 85% durant tota la jornada a les xarxes de metro i d’autobús de Barcelona, així com en les del tramvia i els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Notícies relacionades

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat també ha imposat aquest percentatge de funcionament en trens regionals i en els transports de viatgers urbans i interurbans, entre aquests, el servei d’Aerobús que connecta la capital catalana amb l’aeroport de el Prat.

No obstant, algunes línies d’autobús poden patir alteracions i afectacions per les marxes del 8-M, segons adverteix Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).