Credibilitat en dubte

Julia Faustyna, la presumpta Maddie McCann: contingut en webs per adults i aspirant a model

La representant de la jove, la mèdium Fia Johansson, nega que busqui ser famosa i que la prova de la seva «ingenuïtat» és que no va esborrar el contingut polèmic abans d’afirmar ser la nena desapareguda

  • Julia Faustyna portarà els seus pares als tribunals per continuar defensant que és Madeleine McCann

  • La presumpta Madeleine McCann s’esfondra: «Soc naïf, però no estúpida. ¡Deixeu-me en pau!»

  • La representant de la presumpta Maddie: «Tinc poders i he ajudat a frustrar trames terroristes»

  • CLAUS | Julia Faustyna: què se sap (i què no) de la jove que diu ser Madeleine McCann

Julia Faustyna, la presumpta Maddie McCann: contingut en webs per adults i aspirant a model

El Periódico

3
Es llegeix en minuts

Julia Faustyna té una vida abans del 14 de febrer, el dia que va obrir un compte a Instagram, va afirmar ser Madeleine McCann, la nena desapareguda a Portugal el 2007, i va saltar als titulars de mig món. Enmig de la polèmica, no va comptar que l’opinió pública escrutaria el seu passat fins al mínim detall i que internet deixa un rastre que de vegades és impossible d’esborrar. La jove polonesa de 21 anys va guanyar 1,1 milions de seguidors a la xarxa amb les seves afirmacions, però després de l’enrenou mediàtic va denunciar que patia assetjament i fins i tot proposicions sexuals. Per això, va decidir eliminar qualsevol vestigi de la seva vida anònima i es va ensorrar: «Soc naïf, però no estúpida. ¡Deixeu-me en pau!» Però l’empremta digital segueix present i mostra que tenia perfils eròtics a diferents webs de contingut per adults i que va fer els primers passos com a model.

Faustyna creu ser Madeleine McCann per la semblança física que té amb la nena, però també fonamenta la seva versió amb un relat polèmic: afirma que va patir abusos sexuals, que no recorda la seva infància i que la seva família es nega a ensenyar-li el certificat de naixement. Per si no fos prou, el seu entorn la rebutja: va indicar que sempre havia volgut ser popular i va revelar que pateix problemes psicològics.

Per tot això, la noia demana fer-se una prova d’ADN amb els pares de Maddie, Kate i Gerry McCann, que haurien acceptat, segons va explicar ella mateixa. No obstant, poca cosa més se sap d’aquesta aresta. Amb aquesta carta de presentació, i amb el condiment que una vident s’ha convertit en la seva representant, Faustyna s’ha convertit en carn de canó, amb l’al·licient d’internet.

Perfils a diferents xarxes socials i webs eròtiques

Al llarg d’aquesta setmana va esborrar el seu compte personal de Facebook (@yavassa01) i el seu perfil de Twitter (@LovelyMiaVi_). A la xarxa social d’Elon Musk, penjava fotos pujades de to amb el pseudònim Mia. A més, demanava públicament als seus seguidors que li escriguessin missatges directes, des dels quals els redirigia a diferents perfils eròtics en webs per adults.

El seu mànager, la mèdium Fia Johansson, que afirma tenir «poders psíquics» i haver «ajudat a frustrar trames terroristes», confirma que Faustyna feia aquestes activitats, fins i tot fins uns dies abans de sortir a la palestra dient que és la petita Maddie. «Internet és plena d’imatges de la Julia despullada», reconeix. No obstant, nega que hagi tancat aquests comptes perquè siguin un llast per als seus interessos.

«La seva ingenuïtat prova que ella no va planejar tot això»

Notícies relacionades

De fet, la representant nega que busqui la fama. «No està fent això per ser famosa i aconseguir seguidors. Si fos així, el primer que hagués fet hauria sigut esborrar qualsevol rastre seu a internet, sobretot, de totes aquestes plataformes de contingut eròtic», va afirmar Johansson a la cadena de televisió australiana ‘7News’. «La seva ingenuïtat prova que ella no va planejar tot això, que va sorgir després que els seus pares es neguessin a fer-se una prova genètica que corroborés que són els seus progenitors biològics», va reiterar.

Faustyna ha eliminat tot el contingut polèmic d’internet, però manté el seu perfil com aspirant a model en una coneguda web polonesa. El va obrir el 2021 i s’hi presenta de forma simple. «El meu nom és Julia i tinc 20 anys», explica. «Soc feliç d’acceptar comandes pagades, així com participar en sessions interessants. També estic interessada a participar en alguna desfilada, taller, ‘lookbook’ i publicitat, prossegueix. A la pàgina, a més, té penjades desenes d’imatges que, segons indica, es va fer en diferents sessions de fotos el 2019.