Després de la covid-19

La predicció de Bill Gates: la pròxima pandèmia serà artificial i provocada per l’home

El magnat nord-americà posa el focus en el bioterrorisme

La predicció de Bill Gates: la pròxima pandèmia serà artificial i provocada per l’home

EFE / YONHAP (Efe)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El magnat nord-americà Bill Gates, filantrop i creador de Microsoft, ha compartir un nou pronòstic sobre quina serà la pròxima pandèmia que amenaçarà el món després de la covid-19. En una entrevista a la BBC, afirma que el pròxim repte és el bioterrorisme.

«Hem d’estar llestos ‘a qualsevol preu’ per frenar desastres com atacs terroristes de verola. [...] ¿I si un bioterrorista portés la verola a 10 o més aeroports? «Hi ha epidèmies causades de manera natural i d’altres de provocades per bioterrorisme que fins i tot podrien ser pitjors que les que experimentem avui dia», argumenta.

Precisament, Gates ha escrit un llibre titulat ‘Com prevenir la pròxima pandèmia’, una obra en què planteja els passos que el planeta ha de fer per prevenir un altre desastre sanitari global com el que ha provocat la covid-19. Gates sempre ha estat en la diana dels conspiracionistes, que miren d’estendre mentides sobre danys inexistents de les vacunes.

«Crec que la covid-19 pot ser l’última pandèmia. Sé que és difícil de creure quan encara estem intentant controlar-la. Durant els dos últims anys el món sencer s’ha enfrontat a multitud de dificultats i no és fàcil sentir-se optimista davant la misèria que tanta gent ha experimentat», exposa.

Així mateix, en aquest nou llibre estableix les bases perquè governs, científics, empreses i ciutadans creïn un sistema que posi fi a l’amenaça d’una altra pandèmia. I per a això en cada capítol assenyala un dels passos que s’han de fer per estar preparats.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Gates proposa en aquest llibre alguns dels punts del seu pla de prevenció de pandèmies: que els governs d’arreu del món es posin a treballar en la creació d’un grup d’experts a escala global que s’ocupin d’ajudar el món a prevenir pandèmies i que disposin d’un pressupost anual suficient finançat pels països rics, d’uns mil milions de dòlars.

També proposa «no menysprear els tractaments», perquè, segons explica el fundador de Microsoft, no és casualitat que moltes eines utilitzades contra la covid-19 «enfonsin les seves arrels en la salut global». En aquest sentit, Gates assenyala que darrere de cada pas en la lluita contra aquesta malaltia hi ha una eina, un equip o un sistema que existeix únicament perquè «el món ha invertit a millorar la salut dels pobres».

Temes:

Bill Gates