Tarragona

La central nuclear Ascó I inicia una parada a l’identificar «anomalies» en un generador dièsel d’emergència

L’equip és «inoperable» després de detectar danys en una de les vàlvules del cilindre A-1

La central nuclear Ascó I inicia una parada a l’identificar «anomalies» en un generador dièsel d’emergència
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La central nuclear Ascó I (Tarragona) ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que aquest dimecres ha iniciat la seqüència de parada de la instal·lació per portar-la a parada freda al detectar, durant la prova mensual, «anomalies» en el generador dièsel d’emergència A.

Segons han informat el CSN i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), les anomalies han fet que el titular hagi declarat «inoperable» l’equip al detectar en el generador danys en una de les vàlvules del cilindre A-1.

Com que el temps previst per realitzar els treballs de reparació necessaris per recuperar l’operabilitat del generador supera el termini màxim d’inoperabilitat permès per les condicions límit d’operació, la central ha procedit a portar la planta a parada freda, com estableixen les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF).

Notícies relacionades

Ascó I es troba en el procés de baixada de potència que la farà desconnectar-se de la xarxa i portar la planta a les condicions establertes per realitzar la intervenció en el generador dièsel i, una vegada finalitzats els treballs, tornarà a sincronitzar-se amb la xarxa elèctrica.

El CSN i ANAV han assegurat que aquest succés no ha afectat els treballadors, els ciutadans ni el medi ambient.