Universitat Pompeu Fabra

Laia de Nadal, nova rectora de la UPF

La catedràtica serà la segona rectora de la universitat, després de Maria Rosa Virós, que ho va ser del 2001 al 2005

Laia de Nadal, nova rectora de la UPF

UPF

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La catedràtica del Departament de Medicina i Ciències de la Vida, Laia de Nadal, ha sigut elegida nova rectora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, i ha rellevat Oriol Amat, després de la votació electrònica celebrada des de divendres i que s’ha desenvolupat amb normalitat.

De Nadal, que era l’única candidata a les eleccions, serà al capdavant del govern de la UPF durant els pròxims quatre anys i serà la segona rectora de la universitat, després de Maria Rosa Virós, que ho va ser del 2001 al 2005, ha informat la universitat en un comunicat.

La proclamació provisional de la candidata serà aquest dimarts, mentre que la seva proclamació definitiva serà el 27 de febrer.

Participació i vots

Sobre un cens electoral de 15.035 electors, hi ha hagut una participació del 17,55%, dada molt similar a la participació global registrada en les últimes eleccions amb candidat únic, i De Nadal ha obtingut el 58,2% dels vots ponderats per sector.

El sector amb la participació més alta ha sigut el de professors doctors amb vinculació permanent, amb més de 72%, mentre que el sector amb menys participació ha sigut el dels estudiants de màster i doctorat, amb el 5,37%.

Trajectòria

Notícies relacionades

De Nadal (Barcelona, 1972) es va llicenciar en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i posteriorment va fer el doctorat en la mateixa disciplina, en l’especialitat de Biologia Molecular i Bioquímica.

És catedràtica del Departament de Medicina i Ciències de la Vida a la UPF i fa classe als graus en Biologia Humana i en Enginyeria Biomèdica, a més de dirigir diverses tesis doctorals, i des del maig del 2021 era la vicerectora de Transferència del Coneixement de la universitat.