Investigació en marxa

El crim de Vallgorguina: «Vaig veure un home pujat al meu mur cridant i amb un ganivet a la mà»

  • La víctima es prostituïa per a altres homes i organitzava a casa seva trobades sexuals

El crim de Vallgorguina: «Vaig veure un home pujat al meu mur cridant i amb un ganivet a la mà»

El Periódico

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Continuo sense poder treure’m aquesta imatge del cap», reconeix. Es refereix a la que va presenciar a la matinada del 17 de febrer. Aquella nit, el Pedro dormia al seu llit amb la seva dona i, de sobte, els crits d’un home embogit el van despertar. Es va aixecar i va sortir de l’habitació. Els crits no cessaven. Van fer que el seu fill adolescent també saltés del llit. Tots dos van obrir la porta del carrer, amb el cor accelerat. I el van veure. Sobre el mur de casa seva, de quatre metres d’altura, hi havia un home despullat, que cridava embogit i sostenia un ganivet a la mà.

«Parlava en anglès i li cridava a alguna cosa que era a l’altre costat del mur. Pensava que devia ser un gat o un gos». El Pedro, aterrit davant la possibilitat que aquell desconegut saltés a l’interior de casa seva i recorregués els escassos metres que el separaven de la seva família, va trucar al 112. «Els Mossos van trigar uns 20 minuts a arribar, que es van fer una eternitat».

La casa del Pedro està en un carrer sense sortida al final d’una urbanització de Vallgorguina (Vallès Oriental) que es diu la Baronia del Montseny. La trucada de socors que va efectuar al 112 va ser a les 02.49 hores. Durant els minuts següents, el Pedro i el desconegut del ganivet no es van comunicar. L’home, que semblava estar sota els efectes d’alguna droga que li havia buidat la mirada, va seguir dalt d’aquell mur, a la gatzoneta, vestint només uns calçotets però sense acusar els -4 º de temperatura que assenyalava el termòmetre. El Pedro es va limitar a anar comprovant que seguia allà, perquè això significava que no havia entrat a casa seva. Més tard, va saber pel seu fill, que entén l’anglès, que el que no va deixar de cridar durant aquella llarguíssima estona aquell individu, en calçotets i aferrat al seu ganivet, va ser la frase «‘I told you’» («ja t’ho deia»).

Finalment, els llums blaus de la primera patrulla van fer pampallugues. El Pedro es va ficar a casa. Aquells dos primers agents de la policia catalana van aparcar davant la seva residència, van baixar del cotxe i van veure a què li estava cridant el desconegut. No era un animal. Era l’Óscar, el veí del Pedro, un home de nacionalitat espanyola i de 38 anys que jeia sense vida a terra, completament despullat.

Els agents van aconseguir convèncer el desconegut, que continuava embogit, que baixés i que deixés el ganivet. El Pedro va veure des de casa seva que els Mossos havien aconseguit asseure’l en una vorada del carrer. També que al cap de pocs minuts l’home es va aixecar de nou i va començar a córrer cap al final del carrer. «Els agents van disparar dos trets enlaire perquè s’aturés, però ell els va ignorar», explica. El van poder agafar de nou perquè no hi ha sortida en el sentit pel qual va intentar fugir. Si era això el que intentava. Al cap de poca estona, va voler escapar una altra vegada, però va acabar sent placat per una agent. Els Mossos se’l van emportar a l’hospital, on va intentar mossegar la doctora que l’atenia.

Prostitució

«Em va fer molta pena veure l’Óscar mort a terra», explica el Pedro, que reconeix que no es portava gaire bé amb ell. «Tampoc malament», remarca. El problema és que l’Óscar que, des que s’havia instal·lat en aquesta casa, per la qual pagava un lloguer al seu amo, havia portat problemes en un carrer en què tot havia sigut en calma fins aleshores. L’Óscar, alt i ben plantat, es prostituïa per a altres homes i aquelles trobades sexuals, que de vegades eren en grup, incloïen el consum de drogues i sovint acabaven en baralles.

Segons fonts policials consultades per EL PERIÓDICO, probablement això va ser el que va passar també durant la nit de dijous a divendres. Un home de 46 anys, de nacionalitat anglesa, suposadament va consumir alguna substància que el va alterar fins a l’extrem d’atacar l’Óscar amb un ganivet.

L’agressió va succeir a l’interior de la residència de l’Óscar, que va sortir a l’exterior mal ferit i va saltar al carrer. Però l’anglès va saltar per atrapar-lo. Els Mossos saben que no van obrir la porta perquè continuava tancada amb clau l’endemà. L’Óscar es va desplomar davant la casa del Pedro i el seu agressor es va enfilar al mur i des d’allà va començar a cridar «ja t’ho deia». El Pedro i el seu fill es van despertar llavors.

L’autòpsia

Notícies relacionades

Els agents del grup d’homicidis de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos s’han fet càrrec d’una investigació que ara està pendent dels resultats de l’informe toxicològic de l’autòpsia de l’Óscar i també de les anàlisis que se li practiquin al sospitós anglès.

Durant el registre practicat a la residència de la víctima, els agents van trobar drogues –algunes, com el ‘popper’, freqüents en sessions de ‘chemsex’, que consisteixen a mesclar sexe i substàncies estupefaents– i joguines eròtiques. Per als policies, determinar quin era el grau de consciència de l’acusat, que diumenge va ingressar a la presó preventivament per ordre judicial, en el moment del crim és prioritari.