Carnaval de Vilanova

Vilanova i la Geltrú celebra el Carnaval alliberada de la disfressa de la mascareta

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú, documentat des de l’any 1790, és un dels carnavals que més aviat arriben a Catalunya aquest any

Vilanova i la Geltrú celebra el Carnaval alliberada de la disfressa de la mascareta

Ajuntament de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
EFE

El galimaties i el desenfrenament del Carnaval, que inicia els seus preludis aquesta setmana, omplirà de rues els carrers de Vilanova i la Geltrú, ja sense la disfressa de la mascareta, que, tot i que per aquestes dates de l’any passat ja no era obligatòria en exteriors, continuava sent preceptiva en espais tancats, i des d’avui tampoc en el transport.

Molts ja ho tenen tot preparat i s’acullen a la dita popular catalana «Per Carnaval, tot s’hi val!»

Un carnaval d’interès nacional

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú, documentat des de l’any 1790, és un dels carnavals que més aviat arriben a Catalunya aquest any.

Els veïns del municipi, que «s’entreguen en cos i ànima a aquesta festa», segons l’alcaldessa de la localitat, Olga Arnaues, començaran a adornar els carrers de Vilanova divendres vinent 10 de febrer i per a dissabte vinent 11 ja hi ha organitzats el «Vermut de Malcasats», el «Ball de Mantons» i l’«Hora del conte».

El «Rei Carnestoltes» arribarà a Vilanova i la Geltrú el divendres 17 i a la tarda tindrà lloc el primer cercavila, la ‘Comparsa de Diables’.

Dolços amb segell ecològic

Des del 2019, els veïns d’aquesta vila marinera llancen en les seves comparses caramels embolicats en plàstic biodegradable, «Ecocaramels», i l’edició per al 2023 d’aquests dolços respectuosos amb el planeta, que supermercats locals van començar a comercialitzar a principis de febrer, serà «de colors i amb els llaços tradicionals».

El diumenge 19 se celebraran la resta de comparses, en les quals participaran, entre altres entitats, Agrupació de Balls Populars, La Talaia, Amics dels Barrufets, Amics de Voramar, Apol·lo, Amics de l’Anxaneta, Ball d’Enveja, El Tast, TotSiVal, Drac de la Geltrú, Els Borregos o Joves Espavila.

Notícies relacionades

El Carnaval de la capital del Garraf acabarà dissabte 25 amb el Sopar de Quaresma, el Ball de Tancament i un «correbars».

Llegeix totes les notícies de Vilanova i la Geltrú a EL PERIÓDICO Vilanova