Consum sostenible

Així és l’‘Ikea basc’ que ven mobles lletjos per tan sols 1 euro

  • El 2022 en van utilitzar 3.000.000 de quilograms de fusta per fabricar 1.844.000 peces

Així és l’‘Ikea basc’ que ven mobles lletjos per tan sols 1 euro

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aconseguir un moble de fusta «massa natural» amb veta, nusos i tots els «defectes» que pot aportar aquest material natural serà possible i a més a preu de ganga, un euro del 8 a l’11 de febrer a Sant Sebastià.

Entre aquestes dates una marca de mobiliari de fusta del País Basc instal·larà una ‘pop up’ al mercat de La Bretxa de Sant Sebastià (tot i que també es podrà comprar ‘online’), on es podrà visitar una selecció d’aquests «mobles lletjos», tornats pel seu aspecte, però perfectes exemples de la capritxosa estètica de la natura.

La iniciativa de Mobles Lufe forma part d’una campanya de sensibilització impulsada per la companyia després de comprovar que alguns clients tornaven els seus mobles al ser «massa naturals». Per això i per posar en valor les bondats de la fusta massissa natural, posaran a la venda aquests mobles al preu d’1 € amb el qual es reivindica no només la bellesa natural i la sostenibilitat, sinó el consum responsable.

Per a qui no es pugui desplaçar a Sant Sebastià, els organitzadors han habilitat la web www.latiendadelosmueblesfeos.com, tot i que, si la demanda és molt alta, es realitzarà un sorteig, tant de manera presencial a l’exposició física com a través d’internet, entre els interessats.

La companyia treballa amb materials locals i naturals i el 100% de la fusta utilitzada prové de boscos sostenibles amb certificat PEFC». La fusta amb què fabriquen els seus mobles prové dels boscos del seu entorn geogràfic, on hi ha una massa forestal de més de 100.000 hectàrees plantades de pi insignis, una varietat de pi que es va introduir al País Basc el 1857, com una plantació sostenible en la qual es replanten tants exemplars com es talen.

De fet, el nom LUFE és un acrònim: «local, pel fet de ser fabricats 100% amb matèria primera i mà d’obra local; universal, perquè són mobles pensats per a tothom; funcional, ja que els dissenys dels productes estan basats en la seva gran funcionalitat; i ecològics, ja que els seus components són reciclables, detallen en un comunicat.

Notícies relacionades

El 2022 van utilitzar 3.000.000 de quilograms de fusta per fabricar 1.844.000 peces.

Aquesta companyia, creada a Guipúscoa el 2014, accepta les devolucions per «defectes estètics», ja que consideren que «ningú ha de tenir un moble que no vol», però els seus directius consideren que són mobles tan naturals i atractius com els altres, motiu pel qual llancen aquesta iniciativa dirigida a persones compromeses amb la importància de reduir desaprofitaments i consumir de manera conscient i responsable.

Temes:

Ikea