Previsió

Torna el fred intens a Catalunya: així es mouran les temperatures a partir de dilluns

Totes les claus del brusc canvi de temps que afectarà Catalunya

El Meteocat avisa: el fred intens arribarà «bruscament»

L’Aemet prediu com podria ser el febrer

fcasals46500799 barcelona  11 01 2019   barcelona  la gente se protege por l190111111444

fcasals46500799 barcelona 11 01 2019 barcelona la gente se protege por l190111111444

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya afronta una setmana de canvis dràstics en el pla meteorològic. I és que passarem de l’estacionalitat anticiclònica dels últims dies que ha aixecat els termòmetres a registres gairebé primaverals (que han assolit els 25 graus en diferents punts de l’interior i el litoral de la província de Girona i que hansuperat els 20 a la capital catalana, Barcelona) a endinsar-se en una setmana marcada per la inestabilitat per l’entrada d’una massa d’aire fred que provocarà un acusat descens de les temperatures i la possibilitat de pluges i neu en cotes mitjanes.

Però si serà una autèntica onada de fred o només un episodi momentani és una cosa que anirem veient amb el pas dels dies mentre els models meteorològics van afinant els pronòstics.

¿Quan repuntarà la temperatura?

Notícies relacionades

De divendres a diumenge els termòmetres començaran a recuperar-se i se situaran a finals de setmana en la lineal de la mitjana històrica per a un mes de febrer, amb una sensació tèrmica de fred hivernal més moderat.

¿Quan podem dir adeu a aquest episodi de fred?

És molt arriscat posar-hi una data concreta, ja que els models perden fiabilitat a mesura que el pronòstic ha de vaticinar escenaris més enllà del curt termini. Tot i així, hi ha certa unanimitat que a mitjans de la setmana vinent (la que va del 13 al 19 de gener) serem de nou en una situació no similar a la d’aquestes últimes jornades de temperatures primaverals, però sí bastant suaus.