A Bítem

Un incendi actiu a Tortosa crema 30 hectàrees

Els bombers treballen a la zona del Coll de l’Alba amb 24 dotacions i temen que el vent pugui provocar focus secundaris

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Bombers treballen des de la mitjanit d’aquest diumenge en un incendi de vegetació forestal a Bítem, al municipi de Tortosa (Baix Ebre). El foc crema a la zona del Coll de l’Alba i ja afecta unes 30 hectàrees, ha informat el cos a Twitter. Els bombers han rebut l’avís a les 00.20 hores i sobre el terreny treballen 21 dotacions terrestres.

La cua i els flancs de l’incendi estan controlats, però els equips d’emergències avisen que les ràfegues de vent poden provocar focus secundaris. Les previsions meteorològiques preveuen que el vent de mestral disminueixi durant la jornada.

Notícies relacionades

Des de primera hora del matí s’hi han incorporat tres mitjans aeris, concretament un helicòpter i dos avions de vigilància i atac. «Ens preocupava el vent i ara, per sort, n’ha baixat la intensitat. Aquesta matinada bufava molt fort», ha apuntat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en declaracions a Catalunya Ràdio. Roigé ha informat que s’han hagut de desallotjar preventivament 10 persones de masies aïllades de la zona.

Catorze comarques en alerta

Els Agents Rurals van alertar del risc d’incendi en diferents zones de Catalunya durant aquest cap de setmana. En concret, van activar el pla Alfa a 14 comarques, entre les quals hi ha el Baix Ebre amb un perill moderat (nivell 1). De les zones amb avisos, l’Alt Empordà té un nivell alt i molt alt de focs forestals.