Mossos d’Esquadra

Els Mossos confisquen 27.000 euros en marihuana mentre perseguien lladres de cases

  • La policia catalana deté un grup de presumptes criminals que desvalisaven cases a Tarragona i els troba 13 quilos de cànnabis

Els Mossos confisquen 27.000 euros en marihuana mentre perseguien lladres de cases

Europa Press

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han intervingut 13,73 quilos de marihuana envasada en bosses i llesta per vendre durant una operació per detenir lladres de cases. L’operatiu de la policia catalana buscava arrestar un grup de set persones, presumptament especialitzades a desvalisar domicilis i acusades de sis delictes de robatori amb força. Els lladronicis dels quals se’ls acusa es van produir principalment a la província de Tarragona, tot i que també un a la localitat aragonesa de Barbastre (Osca). La policia catalana va irrompre dimarts passat en dos domicilis dels acusats, buscant objectes robats i hi van acabar trobant cànnabis per un valor 12 vegades més alt que l’efectiu localitzat.

Cinc homes i dues dones, d’entre 25 i 41 anys, han sigut arrestats pels Mossos d’Esquadra. Se’ls acusa de ser presumptes autors de sis delictes de robatori amb força en domicili, un delicte contra la salut pública i un delicte de pertinença a grup criminal. Quatre dels detinguts van ingressar a la presó dijous, després de passar a disposició judicial, segons ha fet públic la policia catalana aquest diumenge.

La investigació dels Mossos comença arran de dos robatoris amb força denunciats als municipis de Cervera i Sant Guim de Freixenet. Segons explica la policia catalana, els dos robatoris seguien un patró semblant: es van produir a cases unifamiliars, on els lladres van forçar les portes dels balcons. Van evitar les portes principals de les cases. I de l’interior hi van sostreure joies, roba, sabates i altres objectes menors.

Les indagacions ja van començar sota la hipòtesi que es tractava d’un grup especialitzat en aquesta mena de delictes i amb alta mobilitat pel territori. Els Mossos d’Esquadra tenen constància de quatre robatoris més amb el mateix ‘modus operandi’. Entre el 12 i el 14 de gener el grup presumptament va robar en cases ubicades a Mont-roig del Camp, Castellserà, Ponts i un altre a la localitat aragonesa de Barbastre, denunciat davant la Guàrdia Civil. Arran d’aquests últims assalts, els agents encarregats de la investigació van poder determinar la identitat dels presumptes autors i saber que residirien al municipi de la Pineda (el Tarragonès).

Els Mossos apunten que els acusats es movien amb vehicles llogats per persones no vinculades directament amb els assalts als domicilis, cosa que ha dificultat les tasques d’identificació. Els agents van detenir a Tarragona un home que participava en l’organització criminal llogant immobles i vehicles que es feien servir per cometre els robatoris.

Enviament de diners a l’estranger

Notícies relacionades

Diverses unitats dels Mossos d’Esquadra van irrompre en dos domicilis dimarts passat, on van arrestar els suposats implicats. Durant l’esmentada operació els agents van recuperar diversos objectes presumptament sostrets durant els robatoris, com joies, rellotges, roba i altres objectes. Ja s’ha comprovat que alguns d’aquests articles provenien dels robatoris denunciats, segons detalla la policia en el comunicat. També es van intervenir prop de 2.200 euros en metàl·lic, així com bitllets en moneda estrangera i rebuts d’enviament de diners a l’estranger.

No obstant, no va ser l’únic material confiscat durant el registre. Els agents també van trobar un total de 13,73 quilos de cabdells de marihuana envasats al buit, llestos per a la venda, a més d’una màquina envasadora amb altres bosses del mateix tipus. Els Mossos van taxar la droga intervinguda en uns 27.000 euros, és a dir, a uns 2 euros el gram. En la nota, la policia no traça cap vinculació entre la droga confiscada i que fos sostreta dels domicilis assaltats.