«Persones amb discapacitat»

Pedro Sánchez disputa un partit de bàsquet en cadira de rodes

El president del Govern va donar suport a la reforma de la Constitució per incloure l’expressió «persones amb discapacitat» en lloc de «disminuïts»

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha jugat un partit de bàsquet en cadira de rodes en el qual tots els participants tenien el número 49 al seu dorsal, amb referència a l’article de la Constitució que serà reformat per incloure l’expressió «persones amb discapacitat».

Sánchez ha penjat aquest divendres al migdia al seu compte de Twitter un vídeo en el qual es veuen diversos moments del partit, junt amb un missatge d’agraïment als clubs de bàsquet en cadira de rodes Fundació FDI Villa de Leganés, que milita en la Divisió d’Honor, i Getafe BSR, que juga en Primera Divisió.

Notícies relacionades

«Aquest matí hem lluït amb orgull el 49 a la samarreta», ha indicat Sánchez al presentar el vídeo, i afegeix: «Lliçó de bàsquet, però, sobretot, lliçó de vida. Ha sigut un plaer fer unes cistelles amb vosaltres».

La substitució del terme «disminuïts» pel de «persones amb discapacitat» a l’article 49 de la Constitució està en tràmit parlamentari i compta amb el suport dels principals grups polítics, per la qual cosa previsiblement serà la tercera reforma del text constitucional de 1978, després de les realitzades el 1992 i 2011.