Ferrocarril

Nous trens entre Barcelona i Europa: tres nous trajectes

Nous trens entre Barcelona i Europa: tres nous trajectes

JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Barcelona està cada vegada més ben comunicada amb els seus veïns europeus. No només per mitjà de cotxe, avió i barco, si no també mitjançant el tren. A més, la Unió Europea vol impulsar aquesta interconnexió ferroviària entre els socis comunitaris, ja que a més és un sistema de transport menys contaminant.

La competència privada (amb Iryo i Ouigo) a Renfe catalitzen aquest moviment. Ara la Comissió Europea ha anunciat que impulsarà 10 nous projectes pilots per a la creació de noves línies i una unirà Barcelona amb Amsterdam en un tren nocturn que s’ha d’implantar abans del 10 de desembre. Inicialment, hi haurà tres sortides setmanals, fet que posarà a prova el servei abans que n’augmentin les freqüències.

Notícies relacionades

La Comissió també ha anunciat que s’obriran dues línies més que connectaran Catalunya amb França. Els trens sortiran de Barcelona i, després d’una parada a Figueres, la ruta es bifurcarà rumb a Montpeller o Tolosa.

En paral·lel, Renfe ja treballa per recuperar la llicència per operar les rutes que connecten Barcelona amb Marsella i Lió aquest estiu, dos trajectes que es van perdre amb la ruptura comercial entre l’espanyola i SNCF.

Temes:

Renfe