Barcelona

Un jutge de Mollet perdona un deute de 48.000 euros per la llei de la segona oportunitat

Un jutge de Mollet perdona un deute de 48.000 euros per la llei de la segona oportunitat
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 5 de Mollet del Vallès (Barcelona) ha perdonat un deute de 48.475 euros en crèdits a un home aplicant la llei de la segona oportunitat al constatar la «insuficiència de massa activa suficient per satisfer els crèdits existents», segons una interlocutòria consultada per Europa Press.

El despatx d’advocats Bergadà Asociados, encarregat del cas, ha explicat en un comunicat aquest dijous que l’home va iniciar el procediment de segona oportunitat davant una minusvalidesa psíquica per la qual «necessita cures especials, medicaments i una vigilància constant, que van incrementar les seves despeses corrents, molt per sobre dels seus ingressos».

La representació legal de l’afectat ha afegit que el seu estat «va empitjorar per l’assetjament incessant dels creditors que no paraven de trucar-li a tota hora del dia amb amenaces i retrets».

Notícies relacionades

Ara el jutge constata que l’home està en «una situació de sobreendeutament que li impedeix actualment complir regularment les seves obligacions», i afegeix que les seves despeses mensuals en vivenda, transport i telèfon superen els seus ingressos mensuals.

L’advocada de l’afectat, Marta Bergadà, ha criticat «la lleugeresa que han mostrat les entitats creditícies al concedir targetes i préstecs a una persona a la qual s’aprecia amb claredat que pateix d’un trastorn psíquic i que no és capaç de valorar íntegrament els seus actes».