Més de 30 exemplars talats

Vandalisme perillós a Vilademuls: arbres a mig talar perquè caiguin amb el vent

Segons informa l’Ajuntament de Vilademuls, els investigadors treballen amb la hipòtesi que només hi hagi un individu darrere d’aquesta sèrie d’actes vandàlics

Vandalisme perillós a Vilademuls: arbres a mig talar perquè caiguin amb el vent

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els actes vandàlics relacionats amb la tala d’arbres que ha patit l’última setmana Vilademuls (Pla de l’Estany) continuen. Aquest dissabte, s’han comptat divuit exemplars més a mig serrar (entre pins i alzines) en un camí de bosc que condueix a Sant Baldiri, Bàscara i Parets d’Empordà.

Un veí ha alertat l’ajuntament, quan ha descobert la destrossa passejant amb el seu gos. Ara, els Bombers estan inspeccionant la zona per revisar que no n’hi hagi més. I és que el o els responsables d’aquestes actuacions deixen el tronc a mig serrar sense que arribi a caure, a l’espera que el vent l’empenyi i el tiri a terra. I això preocupa el consistori. «Hem demanat als veïns que sobretot no circulin per allà, per seguretat», explica l’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés.

Mateix ‘modus operandi’

L’ajuntament ja havia denunciat els fets als Mossos, després que la setmana passada es localitzessin vuit arbres caiguts a conseqüència d’aquest ‘modus operandi’. En totes les ocasions els desperfectes es van ocasionar sobre edificis municipals. Tres arbres van caure a la zona on hi ha el dipòsit municipal d’aigua de Sant Baldiri. En aquest cas, van provocar desperfectes en l’estructura externa del dipòsit, però no van arribar a rebentar-lo.

Notícies relacionades

Els altres cinc arbres talats es van trobar a la zona del cementiri. En aquest cas, en dos actes vandàlics diferents. Un dia se’n van talar tres, i un altre dos més. Els Bombers van haver de desplaçar-s’hi per poder retirar l’arbratge de manera segura i evitar que caigués la paret perimetral.

Segons informa l’Ajuntament de Vilademuls, els investigadors treballen amb la hipòtesi que només hi hagi un individu d’aquesta sèrie d’actes vandàlics. Tots els arbres s’han serrat amb una motoserra. Tanmateix, de moment no se n’ha pogut identificar el responsable.

Temes:

Girona