Actuació policial

Els Mossos detenen 25 persones a Barcelona en una operació antirobatoris amb drons

  • Els arrestats són presumptes responsables de sostraccions a domicilis de les Tres Torres, a Sarrià - Sant Gervasi

Els Mossos detenen 25 persones a Barcelona en una operació antirobatoris amb drons
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dispositiu policial activat el 15 de desembre passat per prevenir els robatoris amb força a l’interior del domicili al barri de les Tres Torres, al districte de Sarrià - Sant Gervasi de Barcelona, s’ha saldat amb la detenció de 25 persones, una de les quals ha ingressat a la presó, informa Efe.

Segons han informat aquest dimarts els Mossos, 19 dels arrestats estan relacionats amb robatoris o temptatives de robatoris amb força a immobles i la resta han quedat detingudes per diversos motius: un per atemptat als agents de l’autoritat, un per falsificació de document públic, tres per robatori amb força a un establiment i un per tràfic de drogues.

Delictes evitats

En 17 dels casos, les detencions s’han fet per temptativa de robatori o actes preparatoris, de manera que els agents desplegats a l’operació han evitat la comissió del fet delictiu. El ‘modus operandi’ més utilitzat en aquesta zona pels autors dels fets delictius ha sigut l’escalament per accedir als domicilis a través de balcons o finestres.

En dotze de les intervencions policials, els lladres havien col·locat marcadors a les portes o ho estaven fent, i en la resta portaven eines per forçar els accessos i accedir a l’interior de les cases.

Claus falses

Entre les eines intervingudes hi figuren tornavisos, punxons, claus falses, radiografies i, en algun cas, es va intervenir alguna serra radial que presumptament volien utilitzar per forçar caixes fortes. En una de les actuacions, els Mossos van detenir un dels lladres que portava una caixa forta, que van poder recuperar i tornar als seus propietaris.

Notícies relacionades

La Unitat de Drons dels Mossos d’Esquadra s’ha incorporat per primera vegada a un dispositiu de seguretat ciutadana d’aquestes característiques a Barcelona amb l’objectiu de detectar des de l’aire possibles moviments sospitosos.

El dispositiu especial de prevenció de robatoris al districte de Sarrià - Sant Gervasi es va engegar perquè durant el mes de novembre es va registrar al barri de les Tres Torres un augment de fets en aquest àmbit. Des de principis d’any fins ara no s’ha denunciat cap robatori amb força a l’interior d’un domicili a la zona. Malgrat això, el dispositiu es manté, indiquen els Mossos.