La COP28 a Dubai

El president de la petrolera dels Emirats Àrabs presidirà la pròxima cimera del clima

El president de la petrolera dels Emirats Àrabs presidirà la pròxima cimera del clima

AFP

1
Es llegeix en minuts

La pròxima cimera del clima, la COP28, que se celebrarà el novembre i el desembre a Dubai, la presidirà el president de la companyia petrolera dels Emirats Àrabs Units, que és el país amfitrió de la conferència anual de l’ONU sobre el clima, segons han anunciat aquest dijous les autoritats. El ministre d’Indústria dels Emirats i president del gegant petroler ADNOC, el sultà Ahmad al-Jaber, és el «president designat per a la 28a Conferència de les Parts (COP 28)», segons informa un comunicat de l’agència oficial de notícies WAM.

«Aportarem un enfocament pragmàtic, realista i orientat a la recerca de solucions», ha declarat el sultà Ahmad al-Jaber després de la seva designació. És la primera vegada que el president d’una empresa presideix la COP. Al-Jaber dirigeix la petrolera nacional dels Emirats des del 2016 i també Masdar, la companyia d’energies renovables del país.

Notícies relacionades

Els Emirats Àrabs Units, són un dels exportadors de petroli més importants del món i advoquen per l’eliminació progressiva dels hidrocarburs, i s’han compromès a ser neutres en emissions de carboni per al 2050. «L’acció pel clima és una enorme oportunitat econòmica per invertir en un creixement sostenible. El finançament és la clau», ha afirmat el sultà Ahmad al-Jaber, citat per l’agència WAM.

L’última conferència mundial sobre el clima, la COP27, celebrada al novembre a Egipte, va estar marcada per l’adopció d’una resolució sobre la compensació als països més pobres pels danys causats pel canvi climàtic. No obstant, no va aconseguir avançar en la reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle per mantenir l’objectiu de limitar l’escalfament global.