Consum

La millor llet del mercat costa menys de 80 cèntims: aquí podràs trobar-la

La millor llet del mercat costa menys de 80 cèntims: aquí podràs trobar-la

E.P.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La llet és un d’aquests productes que mai hauria de faltar en una casa. És un producte molt complet per la seva barreja de proteïnes, greixos, minerals, vitamines i lactosa, per això l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha volgut analitzar la més consumida, la semidesnatada. Per a això ha estudiat la qualitat de 38 marques diferents que estan a la venda als supermercats. D’aquestes, la immensa majoria són de qualitat i preu molt competitiu, la diferència rau en el processat i la degustació. Per això, només set de les marques estudiades poden qualificar-se com a molt bones, mentre que d’altres presenten certs defectes que afecten la qualitat però no la seguretat per al consumidor.

Per a l’OCU la llet semidesnatada que s’emporta el gran premi és la de Mercadona, amb la firma Hacendado. Un producte de marca blanca que està qualificat com a «compra mestra» amb una puntuació de 78 sobre 100. Venuda a tots els establiments a un preu de 0,84 cèntims en la mida d’un bric d’1 litre.

Notícies relacionades

Està fabricada per Naturleite, proveïdora de llet per a Hacendado, una empresa establerta a Lugo i que ha aconseguit produir la millor llet del mercat.

Darrere de la llet semidesnatada d’Hacendado en destaca una de les que més preu té de totes les estudiades. La llet d’El Buen Pastor, que es ven en supermercats com El Corte Inglés o Carrefour a un preu de 0,90 euros. Un esglaó per sota es troba Clesa Bienatur, disponible a Alcampo per un preu de 0,75 euros el litre. Tanquen els primers llocs Llet Nostra, feta per cooperatives catalanes i amb un 71 sobre 100 de puntuació, la basca Beyena, l’establerta a Aranda de Duero (Burgos) de Pascual i la d’Alipende, 70 sobre 100 totes elles