Operació especial

Detingut per fabricar armes amb impressores 3D a Ripoll

  • El detingut difonia tutorials per crear artefactes explosius de gran letalitat

  • Els agents també van trobar missatges d’odi afins a ideologies extremistes i antisemites

Detingut per fabricar armes amb impressores 3D a Ripoll

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Ripoll com a presumpte autor d’un delicte de tinença d’armes prohibides presumptament destinades a la venda a tercers. Segons informen les autoritats, al seu domicili havia instal·lat un taller clandestí per a la fabricació il·legal d’armes i projectils mitjançant impressores 3D. La detenció, realitzada en el marc de la coneguda com a operació Napalm, es va iniciar a l’octubre, quan la Guàrdia Civil va detectar un usuari que difonia, a través de publicacions en plataformes web públiques, com modificar armes per augmentar la seva capacitat lesiva.

El detingut també difonia instruccions per elaborar explosius casolans i confeccionar artefactes explosius de gran letalitat. Els elements necessaris per realitzar els explosius que ensenyava a través d’internet es poden adquirir en qualsevol superfície comercial, com per exemple fertilitzant.

Aquestes publicacions acumlaven un gran nombre de visualitzacions i descàrregues a la xarxa. A més del seguiment dels comentaris i publicacions, els agents de la Guàrdia Civil van trobar diversos missatges d’amenaça contra col·lectius minoritaris i d’altres afins a ideologia extremista i antisemita. La persona investigada presumia d’haver participat en entrenaments de grups parapolicials i que estava prenent mesures de seguretat per si les Forces i Cossos de Seguretat entraven al seu domicili.

Impressores 3D

Els agents van escorcollar la seva vivenda i van trobar nombroses armes manipulades, peces, munició, maquinària i eines per fer modificacions. Totes van ser intervingudes, a més d’una ballesta, més de vint armes blanques, dispositius electrònics i d’emmagatzematge i documentació falsa.

Notícies relacionades

El detingut disposava d’una impressora 3D amb la qual havia fabricat il·legalment les peces per acoblar armes de diferents calibres. També disposava de les matèries primeres necessàries utilitzades per a la seva fabricació. A casa del detingut es van trobar manuals sobre l’ús, el maneig i la fabricació d’armes de foc a través de la impressió en 3D.

Amb aquesta actuació, la Guàrdia Civil ha impedit la difusió de tutorials que qualsevol particular pot utilitzar per a la fabricació d’explosius casolans per atemptar contra la vida i la integritat de les persones. Aquesta operació l’han dut a terme agents especialitzats de les seccions d’informació de les zones de la Guàrdia Civil del País Basc i de Catalunya i el Grup d’Acció Ràpida (GAR).

Temes:

Successos