Menys accidents

Catalunya deixa enrere la nit de Cap d’Any sense cap mort a les carreteres

El balanç de 2022 es tanca amb un descens del nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit d’un 10,3% menys respecte a l’any anterior.

Catalunya deixa enrere la nit de Cap d’Any sense cap mort a les carreteres
1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez
Xavier Pérez

Cap de redacció Motor

Especialista en Periodista de motor centrat en el sector de l'automòbil i la motocicleta, així com en totes les árees d'economía relacionades amb la industria de l'automoció, la movilitat sostenible i l'electrifcació.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta nit de Cap d’Any ha sigut tranquil·la, sobre rodes. Segons informa el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, no es va registrar cap sinistre mortal a les carreteres de la xarxa viària interurbana catalana. Als informes reportats pel Servei Català de Trànsit tampoc es té constància de cap accident greu i tampoc s’ha registrat cap incidència viària destacada que hagi dificultat la circulació a les principals carreteres i autopistes catalanes.

Pel que fa al trànsit, s’han realitzat un total de 51 controls d’alcoholèmia a tot Catalunya. S’han efectuat un total de 1.203 tests d’alcoholèmia, dels quals 84 han resultat positius. Durant els controls també s’han realitzat 32 proves per drogues, 17 de les quals han resultat positives.

Menys víctimes

Segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit, entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2022 s’han registrat 157 víctimes mortals en 142 accidents en zona interurbana. Això suposa un descens del 10,3% en el nombre de víctimes mortals respecte al 2019, any de referència abans de la pandèmia.

Notícies relacionades

D’aquestes 157 persones mortes a les carreteres, el 44% correspon als anomenats col·lectius vulnerables. Concretament, han mort 42 motoristes, 8 ciclistes i 18 vianants, mentre que en el mateix període de 2019 van morir 49 motoristes, 9 ciclistes i 12 vianants. També cal destacar que el 2022, un usuari dels anomenats vehicles de mobilitat personal també va perdre la vida a les carreteres (malgrat que aquests vehicles, com els patinets elèctrics, tenen prohibida la circulació per la xarxa viària interurbana).

Les dades de sinistralitat de 2022 també indiquen que el 76% de les víctimes mortals registrades són homes (119) i el 24% són dones (38). Quant a la sinistralitat per demarcacions, a Girona augmenta respecte al 2019.