Mort del Papa

El món s’acomiada de Benet XVI, «un teòleg intel·ligent amb una personalitat controvertida»

El president de la Conferència Episcopal Espanyola ha agraït el seu «profund ministeri» i el seu amor a l’Església

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

La notícia, ben de matí, de la mort del papa Benet XVI ha tenyit el món de dol i s’ha començat a escriure una immensa necrològica amb missatges de condol rebuts de dins i fora de l’Església catòlica.

Una de les primeres veus a lamentar la mort de Joseph Ratzinger (Marktl, 16 d’abril de 1927 – Ciutat del Vaticà, 31 de desembre del 2022) als 95 anys ha sigut precisament la primera ministra italiana, Giorgia Meloni, qui ha afirmat que «ha sigut un gegant de la fe i de la raó, un home enamorat del Senyor que va posar la seva vida al servei de l’Església». «El Papa ha sigut un cristià, un pastor i un teòleg, un gran que la història no oblidarà».

«Un líder especial»

Mandataris europeus com el president francès, Emmanuel Macron, s’han afegit als missatges de condolences. «Va treballar amb ànima i intel·ligència per un món més fraternal», ha comunicat a través del seu compte de Twitter, on també ha presentat el seu respecte als «catòlics de França i del món».

El canceller alemany, Olaf Scholz, ha descrit Benet XVI com un «teòleg intel·ligent» amb una «personalitat controvertida». «Per molts, no només en aquest país, era un líder especial per a l’Església», ha asseverat el mandatari alemany. «El món ha perdut una figura formadora per a l’Església catòlica», ha afirmat abans de traslladar «els seus pensaments» al Papa Francesc.

Conferència episcopal espanyola

Especialment profunds són els missatges que han arribat des de l’Església catòlica. El president de la Conferència Episcopal Espanyola i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha volgut agrair a Benet XVI el seu «profund ministeri» com a papa i el seu amor a l’Església.

Notícies relacionades

«Demanem el seu etern descans i agraïm el seu profund ministeri com a Papa, els seus escrits teològics i el seu profund amor a l’Església», ha remarcat el cardenal Omella. Així mateix, ha demanat que «des de la casa del Pare, continuï mirant amb tendresa el món». «Que pregui al Pare perquè la pau i la concòrdia regnin entre nosaltres perquè no ens desviem del camí que condueix a la trobada amb el Déu fet home», ha remarcat.

Des de Catalunya

Des de Catalunya, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha afegit a les mostres de condolença. «Les seves aportacions intel·lectuals i el seu pontificat al capdavant de l’Església han deixat empremta», ha dit a través del seu compte de Twitter, des d’on també ha enviat les seves mostres de condolença «a tots els catòlics de Catalunya i d’arreu del món».