Cap d’Any

Aperitius fàcils per Cap d’Any que podeu deixar preparats el dia d’abans

Deu idees inspiradores, més un ‘bonus track’ refrescant, per lluir-te sense aclaparaments com a amfitrió al sopar de Cap d’Any

Aperitius fàcils per Cap d’Any que podeu deixar preparats el dia d’abans
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els sopars de Nadal a casa solen portar molta feina per als que s’encarreguen de preparar-los i el de Cap d’Any no és una excepció.

Tot i així, si ets d’aquestes persones amb ànima d’amfitrió que no renuncien a complimentar els seus hostes per molt que això els exigeixi passar unes quantes hores a la cuina, un senzill truc com és el de preparar els entrants que portaràs a la taula hores abans o, fins i tot, un dia abans del banquet, permetrà que acomiadis l’any més descansat i amb menys aclaparament.

Notícies relacionades

Els següents suggeriments d’aperitius fàcils de preparar poden servir-te d’inspiració:

  • Olives marinades: barreja olives verdes i negres amb all, herbes fresques i oli d’oliva. Deixa que marinin durant unes hores o un dia perquè adquireixin més sabor.

  • Bastonets de pastanaga i api: talla pastanagues i api en tires allargades i serveix-los amb una salsa de iogurt o maionesa.

  • Rotllets de pernil salat o de pernil york: enrotlla talls de pernil al voltant de bastonets de pa i col·loca’ls en una font.

  • Canapès de salmó fumat: unta una llesca fina de pa integral amb crema de formatge i col·loca-hi una mica de salmó fumat a sobre.

  • Patates fregides casolanes: talla patates a rodanxes fines i fregeix-les en oli calent fins que estiguin cruixents. Serveix-les amb una salsa de iogurt o maionesa.

  • Rotllets d’albergínia: talleu albergínies a rodanxes fines i enforneu-les amb oli d’oliva, sal i herbes. Després, enrotlleu cada rodanxa al voltant d’un tall de pernil salat i serviu-los en una font.

  • Boletes de formatge feta: barregeu formatge feta ratllat amb herbes fresques i una mica de farina. Doneu-hi forma de piloteta i fregiu-les en oli calent fins que estiguin daurades i cruixents.

  • Mini torrades d’alvocat: talleu alvocat a rodanxes fines i col·loqueu-lo sobre llesques de pa torrat. Amaniu-ho amb oli d’oliva i llimona i empolvoreu-hi llavors de sèsam i coriandre.

  • Torrades de tonyina: barregeu una llauna de tonyina amb maionesa, ceba molt picada i julivert i serviu-ho sobre llesques de pa torrat.

  • ‘Tapenade’ d’olives negres i musclos: amb l’ajuda d’una batedora de mà barreja el contingut d’una llauna d’olives negres sense os amb el d’una llauna de musclos en escabetx (incloent-hi una mica del seu caldo), afegiu-hi un all i un parell de filets d’anxova.

  • Broquetes de fruites: talleu fruites a cubs i enfileu-les en bastonets de fusta. Servirà qualsevol varietat de fruites com ara maduixes, kiwi, pinya, mango o meló. Si vols ser una mica més original, empolvora-hi pebre vermell picant o caiena sobre els trossos de mango. És una picada d’ullet mexicana amb què la sorpresa estarà més que garantida.

I recorda que, per descomptat, el que sembla que està bé, ho està, per la qual cosa un bon emplatat i presentació serà la cirereta d’aquests aperitius, cap dels quals trigaràs més d’uns minuts a tenir llestos.

Temes:

Patates