transició energètica

Els opositors al parc eòlic marí de la Costa Brava impulsen una ILP

  • També presenten una denúncia per publicitat enganyosa en favor dels grans projectes d’energia renovable

Els opositors al parc eòlic marí de la Costa Brava impulsen una ILP
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord estudia impulsar una iniciativa legistativa popular (ILP) per «pressionar» el Govern central a realitzar una «transició energètica tenint en compte l’opinió del territori». La iniciativa estarà oberta a totes les comarques gironines i l’objectiu és aconseguir que l’Executiu «compleixi els compromisos d’anar reduint les emissions de CO2 però sense sacrificar biodiversitat».

D’altra banda, l’entitat, conjuntament amb la IAEDEN-Salvem l’Empordà i la Xarxa Catalana per a una Transició Energètica Justa (que reuneix 92 entitats de tot Catalunya), han presentat una denúncia davant Autocontrol, l’organisme independent d’autoregulació de la indústria publicitària a l’Estat espanyol, per «publicitat enganyosa i sense ètica» que ha aparegut recentment en diferents cartells als carrers de Girona i Figueres.

Publicitat enganyosa

«Són anuncis promoguts per una organització desconeguda fins fa poc, Panorama, i que es presenta sota l’aparença d’un mitjà de comunicació», asseguren els opositors en un comunicat. Segons expliquen, es tracta d’un grup independent de persones de la societat civil que han creat una comunitat a favor del desplegament dels grans projectes d’energia renovables a Catalunya i recentment han impulsat un manifest a favor d’accelerar el desplegament de parcs fotovoltaics i parcs eòlics terrestres i marins.

Notícies relacionades

Als cartells que les entitats han denunciat «s’incita» els ciutadans a unir-se a la comunitat creada a favor dels grans projectes de renovables amb el missatge: «Uneix-te a la comunitat de renovables. O encara més asma». «La idea que es desprèn del missatge és que si no formes part de la comunitat, l’alternativa és un augment de la població afectada per l’asma, cosa que banalitza d’aquesta manera malalties greus com la que afecta els pulmons. I tot això, sense aportar dades ni estudis científics que ho corroborin», insisteixen.

Les entitats denunciants consideren que aquesta publicitat traspassa els límits de l’ètica, és «enganyosa» i confon la població en un tema tan important com és la transició energètica; i demanen la retirada dels cartells publicitaris.