va ser responsable de Justícia

Els activistes veuen portes giratòries en el fitxatge d’una exconsellera

  • L’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, serà assessora en Relacions Institucionals i Comunicació del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida

  • El sindicat assenyala també l’exalcalde Joan Clos i l’exdirector de vivenda de la Generalitat Carles Sala

Els activistes veuen portes giratòries en el fitxatge d’una exconsellera

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Sindicat de Llogateres considera que el fitxatge de l’exconsellera Lourdes Ciuró com a assessora pel Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida és un cas flagrant de portes giratòries. «Situen el ‘lobby’ immobiliari encara més a prop dels poders polítics per continuar dificultant les polítiques de vivenda que han de beneficiar la majoria de població», com la regulació dels lloguers, les mesures anticrisi o futures lleis com la Llei Estatal de Vivenda o la llei catalana del lloguer. L’organització veu incompatible defensar els interessos de la ciutadania amb els sectors econòmics que es beneficien de la pujada de preus de la vivenda.

Notícies relacionades

Els activistes recorden que Ciuró va ser la consellera responsable de l’avantprojecte de Llei d’arrendaments de Catalunya. Una llei, destaquen, que ha de servir per protegir els drets dels inquilins davant els abusos de llogaters i immobiliàries, i per avançar en els drets col·lectius i d’organització. El col·legi ha explicat el nomenament de Ciuró per «consolidar» les relacions institucionals amb les administracions públiques catalanes i ampliació de l’acció de comunicació amb els ciutadans.

Però aquest no és l’únic cas de portes giratòries criticat pels activistes. Esmenten el de Joan Clos, que després de ser alcalde de Barcelona i ministre d’Indústria, Turisme i Comerç és ara portaveu d’ASVAL, l’associació de propietaris amb vivendes per llogar. A més, denuncien que precisament l’exministre socialista serà l’encarregat de pilotar la denúncia del ‘lobby’ immobiliari contra les últimes mesures anticrisi aprovades per la mateixa Moncloa. També assenyalen el cas de Carles Sala, que pocs dies després de ser destituït com a secretari de Vivenda de la Generalitat va ser escollit com a membre de la Junta de Govern de l’Escola d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona.