Río Lérez

Accident de l’autobús a Pontevedra: les hipòtesis apunten al temporal i a l’excés de velocitat

  • El Jutjat Número 1 de Pontevedra ja ha obert diligències després del sinistre i, segons les fonts consultades, possiblement seran per homicidi i lesions per imprudència.

2
Es llegeix en minuts

«De moment no en sabem res. Això ho haurà d’investigar la Guàrdia Civil», afirmava l’alcalde de Cerdedo-Cotobade, Jorge Cubela, una vegada finalitzat l’operatiu. En la mateixa línia es van manifestar totes les fonts oficials consultades ahir sobre les causes que van motivar el tràgic accident ocorregut la Nit de Nadal al seu pas per la parròquia de Pedre, al municipi de Cerdedo-Cotobade. No obstant, fonts pròximes a la investigació explicaven les primeres hipòtesis sobre aquest sinistre en el qual han mort set persones. L’última víctima, una dona de 52 anys, ha sigut trobada aquest matí. Només han sobreviscut dues persones, una de les quals és el conductor.

Segons la inspecció, es creu que l’autobús va bolcar primer sobre la calçada, ja que el sostre estava molt picat, especialment al darrere, i perquè hi havia vidres trencats i peces d’abric a les branques de la dreta que devien sortir de l’autobús quan es van trencar les finestres. Un cop va arribar a baix, podria haver fet una volta de campana fins acabar al riu, tot i que feia la sensació (errònia) que va caure dret.

Carretera en mal estat

En aquest punt cal buscar, per tant, les causes que van motivar el bolc del bus en una recta com aquesta i tot apunta en dos sentits. D’una banda hi podria haver hagut un petit excés de velocitat per part del conductor, que ha donat negatiu en el test de drogues i alcohol, al sortir de la corba que hi ha abans de la recta.

A la velocitat, a més, cal sumar-li l’estat de la carretera per les males condicions climatològiques que hi havia dissabte a la nit. Es tracta, a més, d’un punt on baixa molta aigua des de la carretera autonòmica que entronca en baixada amb la nacional, de manera que es crea una zona perillosa per la possibilitat de fer aquaplàning.

Obertura de diligències

Cal recordar que la N-541, al seu pas pel municipi de Cerdedo-Cotobade, ha rebut moltes crítiques els últims anys a causa del seu mal estat de manteniment i les seves zones perilloses. El regidor local no va voler ahir valorar aquest punt en concret, tot i que va reconèixer els problemes que arrossega. «La carretera està com està. Està malament. Fa molt temps que reclamem millores. Però encara no és el moment de buscar responsables», va afirmar.

Notícies relacionades

El Jutjat Número 1 de Pontevedra ja ha obert diligències després del sinistre i, segons les fonts consultades, possiblement seran per homicidi i lesions per imprudència

Localitzada una setena víctima

L’operatiu de rescat s’ha reactivat aquest dilluns per buscar una novena passatgera després que el fill de la supervivent avisés que la seva mare li havia comunicat que faltava aquesta dona, amb qui viatjava a bord. Es tracta d’una dona de 52 anys. El nombre de persones que circulaven a l’interior del bus no estava clar, ja que el conductor ha rectificat la xifra diverses vegades.