Educació

Els professors catalans s’afegiran a la vaga de sanitaris al gener

  • USTEC, el sindicat majoritari en el sector, ha anunciat aquest divendres un nou cicle d’aturades per al pròxim trimestre

A1-143227638.jpg

A1-143227638.jpg / Jordi V. Pou

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’anunci no ha sigut precisament una sorpresa. Tots els sindicats ho van deixar clar al setembre, després del pacte amb què congelaven el cicle de vagues per començar el curs amb «pau social». Es donaven un trimestre de marge per negociar i, si la cosa no avançava, tornarien al carrer. Un cop acabat el trimestre i després de diversos avisos que la negociació no anava per bon camí, el sindicat majoritari en el sector, USTEC, ha anunciat aquest divendres que s’afegiran a la vaga de sanitaris prevista per als dies 25 i 26 de gener.

La portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, ha explicat que l’última proposta del Departament d’Educació és «insuficient». «La reversió de les retallades és un objectiu de mínims i no s’ha aconseguit», ha assenyalat Segura, que ha criticat, d’una banda, el procés de nomenaments per a la contractació dels 3.500 professors pactats al setembre i, de l’altra, que s’hagi culpat els mestres dels mals resultats de les proves de competències bàsiques. Altres demandes

portaveu d’USTEC, Iolanda Segura,Departament d’EducacióSegura, procés de nomenaments per a la contractació dels 3.500 professors resultats de les proves de competències bàsiques. Altres demandesEls mestres demanen també l’erradicació del decret de plantilles, que asseguren que estableix «dinàmiques caciquistes». «Això està provocant que als claustres no hi hagi debats pedagògics», indica Segura. Des d’USTEC critiquen també l’avenç del curs escolar i la gestió de les tardes de setembre. «El 75% dels centres valoren negativament la seva implementació aquest any», han assenyalat des del sindicat majoritari en la roda de premsa d’aquest divendres en la qual han convocat el nou cicle de vagues.

Pacte d’estabilitat

Segura ha insistit també en la necessitat d’un pacte d’estabilitat. Consideren una prioritat reduir el percentatge d’interins. Continuen reclamant també incrementar la inversió en Educació fins al 6% del PIB català i una equiparació salarial dels professors de formació professional.

Notícies relacionades

La CGT, per la seva banda, va iniciar dijous una consulta als seus afiliats proposant-los els mateix: una convocatòria de vaga en el sector de l’educació «en defensa dels serveis públics».

Proposta de mínims

A ulls d’USTEC, la proposta de mínims per als pressupostos del 2023 és el reconeixement del deute i la reducció de dues hores lectives als majors de 50 anys.