Investigació policial

Miguel Ricart, assassí d’Alcàsser, detingut per dirigir un narcopís a Barcelona

  • L’únic condemnat pel crim de les tres menors va ser identificat fa diverses setmanes pels investigadors dels Mossos i de la Guàrdia Urbana que lluiten contra el tràfic de drogues a Ciutat Vella

Miguel Ricart, assassí d’Alcàsser, detingut per dirigir un narcopís a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La unitat conjunta dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana que lluita contra el tràfic de drogues al Raval de Barcelona va descobrir fa diverses setmanes que Miquel Ricart, l’únic condemnat pels assassinats de les nenes d’Alcàsser, estava a càrrec d’un dels narcopisos investigats, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Un dels agents que integren aquest grup de treball policial el va identificar mentre tenien la lupa posada sobre la venda al detall de droga a l’immoble.

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, agents dels Mossos d’Esquadra l’han arrestat finalment aquest dimarts a la tarda per un delicte contra la salut pública. Ricart es trobava en llibertat després de complir la condemna de gairebé 22 anys de presó per l’assassinat de Miriam, Toñi i Desiree. Després de sortir de la presó, se’l va localitzar en una casa okupa al districte de Carabanchel (Madrid), el 2021.

Notícies relacionades

A Madrid, Ricart, com actualment a Barcelona, era en un local ocupat al qual acudien toxicòmans i venedors de droga, segons el periodista Manu Marlaska. Aquest local va ser objecte de denúncies per part dels veïns. La policia madrilenya va acudir allà per a un control rutinari i va trobar Ricart. Els agents li van demanar que s’identifiqués i aquest els va mostrar el seu DNI.

Ricart, àlies ‘El Rubio’, va ser l’únic condemnat pel triple assassinat que van desaparèixer el novembre del 1992 i els cossos de les quals van ser localitzats al paratge de La Romana el 27 de gener del 1993. L’altre presumpte autor d’aquests crims que van convulsar la societat espanyola, Antonio Anglés, va fugir i figura en parador desconegut des d’aleshores.