Comunicació

Prensa Ibérica es consagra com el grup de comunicació que més creix en audiència digital

 • El grup que presideix Javier Moll supera els 23 milions d’usuaris únics i s’enfila ja a la segona posició del rànquing GFK

  • El seu nombre d’usuaris únics creix un 48%, segons l’últim informe mensual publicat per la companyia d’anàlisi

Prensa Ibérica es consagra com el grup de comunicació que més creix en audiència digital

DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup Prensa Ibérica consolida el seu creixement en suport digital. GFK li atorga en el seu registre del novembre una audiència total de 23.144.464 usuaris únics, cosa que representa un increment del 48% respecte a l’anterior onada.

Aquestes dades fan pujar Prensa Ibérica fins al segon lloc de la classificació per grups de comunicació espanyols, per davant d’Unidad Editorial (21,8 milions), Vocento (21,7), Grup Godó (17,7) i Henneo (15,4), i a només un milió i mig d’usuaris únics de Prisa (24,7).

Tots els diaris del grup creixen de forma notable en aquest últim mesurament de GFK. EL PERIÓDICO acredita 9,8 milions d’usuaris amb un creixement del 58% que el situa en el top 10 dels mitjans digitals a Espanya.

Entre les capçaleres del grup, es pot destacar també el comportament d’EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, nou diari de dimensió nacional que creix un 46% en audiència digital i que, amb 3,1 milions d’usuaris únics, ja supera altres diaris de recent llançament com El Debate (2,9 milions) o The Objective (2,7 milions).

Notícies relacionades

Aquest avenç generalitzat en audiència posa en relleu l’aposta digital del grup Prensa Ibérica, que els últims anys ha fet una forta inversió en innovació tecnològica per adaptar les seves capçaleres a l’ecosistema digital i els nous hàbits dels lectors a través de continguts de qualitat.

Prensa Ibérica, líder de la informació regional i local a Espanya, compta actualment en el conjunt d’Espanya amb 26 diaris impresos i digitals, a més de cròniques locals, i diverses revistes. EL PERIÓDICO, El Periódico de España, Levante-EMV, La Nueva España, Información i La Provincia són algunes de les capçaleres del grup.