Polèmica rifa

Robles demana expulsar de l’Exèrcit els responsables del sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc

La ministra qualifica els fets d’«inacceptables» i reivindica la «tolerància zero» de les Forces Armades contra l’assetjament sexual

Robles demana expulsar de l’Exèrcit els responsables del sorteig d’una prostituta a la caserna del Bruc

JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha apuntat aquest divendres que els responsables del sorteig d’una prostituta entre militars de la caserna del Bruc, a Barcelona, han de ser expulsats de les Forces Armades.  Després d’una visita a les instal·lacions de l’Exèrcit de Terra a l’aquarterament ‘San Cristóbal’, a Madrid, Robles ha qualificat d’«inacceptable» la rifa organitzada per costejar la celebració del Dia de la Immaculada.

«Aquestes persones han d’estar fora de les Forces Armades, ha afirmat Robles després de recordar que l’Exèrcit de Terra ja ha obert una investigació per aclarir els fets i identificar-ne els responsables i, a més, ha posat l’assumpte en coneixement de la Fiscalia. La ministra ha recordat que el sorteig es va difondre a través d’un xat privat «absolutament al marge» de l’Exèrcit de Terra, però ha insistit que els seus responsables «han d’estar fora» de les Forces Armades si es comprova que també van fer ús d’instal·lacions militars.

 «És inacceptable des de qualsevol punt de vista», ha remarcat Robles reivindicant que aquesta actitud «no correspon» als «valors» de l’Exèrcit de Terra i per això espera que la Fiscalia prengui les mesures oportunes. Però, a més, ha remarcat la «tolerància zero» en el si de les Forces Armades amb l’assetjament o l’abús sexual, o fins i tot amb qualsevol broma en aquesta matèria.

«És inacceptable des de qualsevol punt de vista»

 «De les Forces Armades espanyoles ens podem sentir absolutament orgullosos dels seus homes i dones: treballen, són responsables, són un exemple a Europa i al món –ha reivindicat–. Que hi hagi determinades persones que realitzen aquestes manifestacions són un descrèdit per a les Forces Armades i no mereixen estar a les Forces Armades, ha recalcat Robles en unes declaracions pronunciades aquest divendres.

Els fets denunciats van transcendir aquest dijous. Dos militars de l’Exèrcit de Terra van proposar en un grup de Whatsapp amb prop de 70 integrants participar en una rifa per passar una estona amb una prostituta el dia de la Puríssima amb l’objectiu de recaptar diners per a les festes de la companyia. En aquest xat privat es van compartir fotografies de la prostituta i els serveis que oferia, i també es va penjar un cartell a la cantina de la caserna anunciant el sorteig de la «dama de companyia». Segons apunta el diari ‘Ara’, en aquesta conversa s’haurien enviat missatges on es desqualifica i es vexa la noia amb comentaris masclistes. 

Crítica velada a Colau

Notícies relacionades

Robles també s’ha pronunciat sobre les declaracions d’Ada Colau sobre els fets. Colau, «com a dona i alcaldessa d’una ciutat orgullosament feminista», ha expressat la seva indignació sobre aquesta informació i ha demanat que es depurin responsabilitats. També ha urgit l’Estat a investigar els fets i ha dit que és necessari «un canvi profund» a nivell educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats. 

En aquest sentit, Robles ha convidat l’alcaldessa de Barcelona a conèixer millor com funciona l’Exèrcit i tota la seva normativa per combatre l’assetjament sexual, a més de la «formació, preparació i eficàcia» dels seus membres. «L’Exèrcit espanyol és un exemple i crec que de vegades és bo tenir coneixement de les coses que es diuen», ha afirmat. «Crec que la senyora Colau ho desconeix i la convido que no tingui prevencions i conegui molt més l’Exèrcit espanyol», ha insistit la ministra.

Temes:

Prostitució