Educació

Els municipis amb més percentatge de persones amb estudis superiors es concentren a Madrid i Barcelona

Guipúscoa, Biscaia i Madrid, províncies amb més percentatge de població amb estudis i Conca, Almeria i Toledo, les que menys

Els municipis amb més percentatge de persones amb estudis superiors es concentren a Madrid i Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els municipis amb més de 10.000 habitants amb més percentatge de persones amb estudis superiors es concentraven el 2021 a Madrid i Barcelona, segons l’últim informe de l’Institut Nacional d’Estadística sobre Censos de Població i Vivendes del 2021.

En concret, a Las Rozas, Tres Cantos, Boadilla del Monte, Torrelodones, Pozuelo de Alarcón (Comunitat de Madrid) i Sant Cugat del Vallés (Barcelona), els percentatges de persones amb estudis superiors eren superiors al 60%.

Segons el cens, el 31,8% de les persones més grans de 15 anys tenia estudis superiors el 2021. Per sexe, aquest percentatge és del 33,1% en les dones i del 30,3% en els homes.

En les edats joves s’observava més proporció de dones que d’homes amb estudis superiors. Així, el 55,7% de les que tenien entre 25 i 29 anys eren titulades superiors, davant el 42% dels homes.

Per contra, en els grups d’edats més avançades la relació s’invertia. El 21,9% dels homes d’entre 70 i 74 anys tenia educació superior, davant el 13,3% de les dones d’aquest mateix grup d’edat.

Les províncies amb més percentatge de població amb estudis superiors eren Guipúscoa (42,8%), Biscaia (41,3%) i Madrid (40,8%). Per contra, Conca (22,3%), Almeria (22,9%) i Toledo (23,4%) van presentar els menors percentatges de població amb estudis superiors.

Així mateix, el 2021 el nombre de persones cursant estudis superiors a Espanya ascendia a 2.058.756, cosa que representava el 5,2% de la població adulta. El 24,3% estudiaven ensenyaments de Formació Professional, Arts Plàstiques i Disseny o Esportives de grau superior, davant el 75,8% que cursaven estudis universitaris.

Per províncies, la població que realitza estudis de Formació Professional de grau superior respecte al total d’estudis superiors varia des del 19,5% a Salamanca al 30,2% a Las Palmas.

Notícies relacionades

Els municipis amb més de 10.000 habitants que van presentar més percentatge de població resident cursant estudis universitaris eren Abrera (Barcelona) i Pozuelo de Alarcón i Villaviciosa de Odón (tots dos de Madrid), amb un 20,3%, 9,0% i 8,8% d’universitaris sobre la població de 18 i més, respectivament.

Per la seva banda, els municipis en els quals es concentrava un percentatge més gran d’estudiants universitaris que residien en un altre municipi eren Cerdanyola del Vallés (Barcelona), Leioa (Biscaia) i Villanueva de la Cañada (Madrid).