Investigació en marxa

El detingut per intentar cremar viva la seva parella a Artesa de Segre: «Filla de puta, et mataré»

  • La dona declara als Mossos d’Esquadra que la va ruixar amb acetona i després li va calar foc

  • El jutjat de Balaguer ha ordenat que el sospitós ingressi preventivament a la presó

El detingut per intentar cremar viva la seva parella a Artesa de Segre: «Filla de puta, et mataré»
3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El veí d’Artesa de Segre (Lleida), de 39 anys i nacionalitat portuguesa, que dilluns passat va intentar cremar viva la seva parella sentimental, de 48 anys i nacionalitat espanyola, ha ingressat preventivament a la presó aquest dimecres per ordre del Jutjat d’Instrucció número 1 de Balaguer. Segons recull l’ordre de presó, hi ha indicis que el detingut, amb inicials H.A.M.M., va ruixar amb líquid inflamable la víctima, després li va calar foc a ella i al domicili i després va barrar la porta abans de sortir, tal com va avançar EL PERIÓDICO. El jutjat ho investiga per un delicte d’assassinat en grau de temptativa i un altre delicte d’incendi.

Els fets van tenir lloc dilluns passat de matinada, a les quatre de la matinada, en un bloc de tres plantes. L’incendi provocat presumptament pel sospitós va obligar a sortir al carrer els altres inquilins. Una persona va poder escapar per les escales tapant-se amb una jaqueta i una altra dona va haver de despenjar-se per una canonada. Agressor i víctima van sortir al carrer pel seu propi peu. Van ser els primers d’abandonar la finca. En realitat, la dona no recorda amb claredat com va arribar fins al carrer i ha explicat que potser va ser el mateix acusat, que havia mirat de matar-la, que finalment la va ajudar a sortir.

La víctima, que ha prestat declaració als Mossos d’Esquadra des de la unitat de cremats de l’Hospital Vall d’Hebron, ha explicat que diumenge la seva parella va arribar a casa a les 23.00 hores, li va buscar diners al bolso per comprar droga i va tornar a marxar. Després, la dona es va ficar al llit. Cap a les quatre de la matinada, es va despertar sobresaltada perquè l’home va tornar i la va ruixar amb un líquid a la cara mentre deia: «Això no s’encén, filla de puta, et mataré». L’agressor, no obstant, va tornar de seguida amb un altre líquid, potser acetona, la va tornar a ruixar i llavors sí que li va calar foc. Segons la seva declaració també li va cridar: «Ara sí que moriràs, ara ho cremaré tot». El sospitós intentava escanyar-la mentre cridava. La dona ha explicat també que va poder sortir quan, després de l’atac, l’home la va agafar pel braç i li va dir: «Marxem, jo també m’estic cremant».

De les declaracions que la policia va prendre als altres veïns, alguns han confirmat que van sentir crits cap a les 23.00 hores però que les baralles entre tots dos eren freqüents. Una veïna fins i tot ha admès que quan a les quatre va sentir la dona cridar «no em matis, sisplau» tampoc es va alarmar perquè les discussions entre tots dos habitualment s’expressaven en aquests termes. Alguns veïns han explicat també que, just abans d’adonar-se’n que hi havia un foc a l’edifici, van veure la parella al carrer i ella cridant que l’havia cremat.

Contradiccions

L’home, per la seva banda, ha declarat que quan va entrar a casa la dona ja tenia foc al cos i que, segons l’atestat, ha caigut en diverses contradiccions, com afirmar que les finestres del pis estaven obertes quan no ho estaven. I que va marxar del lloc dels fets i se’n va anar a dormir a casa d’un amic, on el van arrestar tres hores després, perquè no volia que ningú pensés que havia sigut ell.

Notícies relacionades

Els Bombers de la Generalitat van enviar sis dotacions per controlar el foc, declarat a la plaça Major. Quan van sufocar les flames, van comprovar que algú havia posat una nevera al costat de la porta d’entrada del pis per barrar-la i que les portes i finestres estaven tancades.

El jutjat l’ha enviat a la presó. La investigació seguirà ara per la reconstrucció de l’incendi que faran els especialistes de la policia científica dels Mossos. La dona presenta cremades en un 18% de la superfície corporal, sobretot a la cara i els braços. El seu estat continua sent greu i va demanar a la policia protecció per evitar que la seva parella la torni a agredir.

Temes:

Successos