Com pots saber si et convé més comprar o llogar una casa

Molta gent dubta entre comprar o llogar una vivenda. T’ajudem a prendre la millor decisió gràcies a una nova eina.

Com pots saber si et convé més comprar o llogar una casa
2
Es llegeix en minuts

¿La meva situació personal és l’apropiada? ¿Quin impacte econòmic em suposarà? ¿És el moment adequat del mercat per fer el pas? Comprar o llogar una vivendaés l’eterna pregunta que es fa molta gent.

En línies generals, comprar t’atorga la propietat d’una vivenda que en el futur pots vendre, però necessites tenir un estalvi per a l’entrada de la casa i les despeses de compravenda.  El lloguer no sempre és llençar els diners, no exigeix una inversió tan gran i pots mudar-te o canviar de lloc amb més freqüència.

No hi ha una única resposta sobre quina de les dues opcions és millor i tot depèn de la situació de cada persona. Decidir-se entre comprar o llogar una vivenda és qüestió de fer números i dedicar-hi temps. Nosaltres te l’estalviem amb aquesta nova eina que t’ajuda a conèixer les despeses que has d’afrontar tant si compres com si llogues i veuràs de manera ràpida i senzilla quina és la millor opció per a tu.

¿Què has de tenir en compte per decidir-te a comprar una vivenda?

¿Què has de tenir en compte per decidir-te a comprar una vivenda?Comprar, sens dubte, pot ser una bona inversió a llarg termini. Aquesta adquisició et permetrà ser propietari d’una vivenda i serà una mesura d’estalvi a futur. En aquest sentit, si el temps que esperes viure a la casa és més de cinc anys, és recomanable que avaluïs l’opció de comprar.

Per poder accedir a la compra d’una vivenda has de tenir estalviat al voltant d’un 30% del preu de la vivenda per afrontar l’entrada de la casa i les despeses de compravenda. La quota de la teva hipoteca pot variar de manera significativa en funció de les diferents ofertes. Per això, et recomanem que t’informis amb temps de les diferents opcions dels bancs i negociïs el tipus d’interès de la hipoteca, les comissions i els compromisos que adquiriràs.

D’altra banda, les quotes mensuals de la hipoteca no han de superar el 30% dels teus ingressos mensuals. Així t’assegures de tenir diners disponibles per a qualsevol imprevist que pugui sorgir. 

Tot el que cal saber per llogar una vivenda

Tot el que cal saber per llogar una vivendaEn el costat contrari, hi ha l’opció de llogar. Viure de lloguer et permet diversificar les inversions i tenir més llibertat de moviment. Si no esperes viure gaire temps a la casa, et compensa més llogar, ja que, a curt termini, et sortirien més cares les despeses associades a la compra i interessos dels diners prestats que la despesa de lloguer.

Per llogar una vivenda, hauràs de tenir en compte que, amb la primera mensualitat quan es firma el contracte, se sol requerir també d’un a tres mesos de lloguer en concepte de fiança, més la tarifa corresponent si la gestió es fa a través d’una immobiliària. La persona propietària exigeix sovint garanties de pagament per assegurar-se que l’inquilí serà capaç de pagar-li mensualment. Així que has d’estar preparat per fer front a aquest requeriment.

Per ajustar la quota mensual, et recomanem també aclarir amb el llogater qui pagarà els subministraments, així com qui en serà el titular per fer les gestions necessàries.

Així pots saber si és millor comprar o llogar

Així pots saber si és millor comprar o llogarPerquè puguis prendre la millor decisió i tenint en compte tots aquests factors, et recomanem fer ús d’aquesta nova calculadora, amb la qual podràs veure les despeses a afrontar tant si compres com si llogues.