Quatre persones a la presó

Desmantellat un grup criminal al qual s’atribueixen almenys 12 robatoris amb força en domicilis de Tarragona

La banda hauria aconseguit un botí de més de 60.000 euros en efectiu i objectes per valor de més de 50.000 euros

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desmantellada un banda que es dedicava a dur a terme robatoris amb força en domicilis de Tarragona. Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat cinc homes, d’entre 20 i 45 anys, com a presumptes autors d’almenys 12 robatoris en cases habitades d’aquesta província i per un delicte de pertinença a grup criminal.

Els robatoris, duts a terme principalment en urbanitzacions de Reus i Mont-roig del Camp (el Baix Camp), van tenir lloc entre els dies 10 de juny i 7 de novembre d’aquest any. En una primera estimació provisional, els investigadors calculen que el grup hauria aconseguit un botí de més de 60.000 euros en efectiu i objectes per valor de més de 50.000 euros, tot i que aquestes xifres podrien ascendir a mesura que les víctimes aportin valoracions econòmiques més acurades.

Segons el comunicat emès pels Mossos d’Esquadra, el grup desmantellat presentava un modus operandi que denotava una «gran especialització» en la manera de cometre els robatoris. Així, els detinguts elaboraven un estudi previ de les vivendes i centraven l’activitat delictiva principalment durant l’època estival, quan la probabilitat de trobar cases buides era més gran.

Notícies relacionades

El seu objectiu eren cases ubicades en diferents urbanitzacions de la demarcació de Tarragona. Els autors s’hi desplaçaven en grup i mentre alguns dels integrants accedien a l’interior, escalant fins a les plantes superiors dels domicilis per forçar algun dels accessos, d’altres es quedaven a l’exterior controlant l’entorn i donant seguretat als que es trobaven dins.

Una vegada identificats els presumptes autors, els investigadors van engegar un dispositiu de localització el 23 de novembre amb quatre entrades i registres en un domicili i un magatzem de Tarragona i a dos domicilis a Torreforta (Tarragona) i la Pineda (Vila-seca). Un total de cinc homes van resultar detinguts, després de trobar nombroses proves de càrrec com joies o més d’una quinzena de rellotges presumptament d’origen il·lícit. A més, hi van localitzar també aparells inhibidors i detectors de freqüències, una pistola detonadora i diners en efectiu. Els arrestats van passar a disposició judicial divendres 25 de novembre i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a quatre dels detinguts i la posada en llibertat amb càrrecs per al cinquè.