Solidaritat

El Gran Recapte d’Aliments preveu superar les expectatives i recaptar cinc milions d’euros

  • El Gran Recapte més difícil: «Hi ha famílies treballadores que també necessiten ajuda»

El Gran Recapte d’Aliments preveu superar les expectatives i recaptar cinc milions d’euros
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gran Recapte d’Aliments dels bancs d’aliments de Catalunya, celebrat aquest divendres i dissabte, ha previst que la recaptació d’aquesta edició arribi als cinc milions d’euros, una xifra «que supera amb escreix» la de l’any passat, i que supera les expectatives marcades pels quatre bancs d’aliments.

Fins al 6 de desembre es pot continuar col·laborant amb donacions en les línies de caixa dels supermercats i, fins al 25, a través de la web de l’organització. La xifra total de recaptació es donarà a conèixer quan s’acabi el recompte, informa el Gran Recapte en un comunicat.

Les tasques de classificació ja han començat per poder iniciar la distribució dels aliments aquest dilluns. Els bancs d’aliments col·laboren amb una xarxa de 650 entitats socials que atenen 241.000 persones a Catalunya.

Notícies relacionades

L’organització calcula que en l’edició d’aquest any unes 25.000 persones voluntàries han participat en la recollida d’aliments arreu de Catalunya.

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha afirmat que «tot indica que la xifra recaptada se situarà molt a prop de l’objectiu necessari», i ha celebrat que malgrat el context difícil, marcat per la inflació, la ciutadania ha tornat a donar suport a la iniciativa solidària, que aquest any ha arribat a la 14a edició.